Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Iznad običnosti
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

29. 05. 2012.

Autor: J.Milojević Izvor: Večernje novosti

Iznad običnosti

Najmlađi novinari: Nađa Lazarević i Nemanja Kovačević

 Užičani Nađa Lazarević (16) i Nemanja Kovačević (20) upoznali su se u Školi glume Tanje Jovanović. Potom su u okviru projekta „ Srbija u ritmu Evrope“, devet meseci učili o novinarstvu i voditeljskom poslu.

 

A onda su se prijavili na audiciji na lokalnoj TV 5 i 2010. dobili svoju autorsku emisiju „Moje Užice“.

Nađa je tada imala 14 godina, a Nemanja 17.

Za samo tri meseca s novom emisijom su prešli na regionalnu TV Lav u Užicu. U martu ove godine, Udruženje novinara Srbije dalo im je legitimacije, čime su, kako kažu, postali najmlađi novinari u Srbiji.

● Koliko vas je novinarska legitimacija obradovala, a koliko obavezala?


Nemanja: Obradovala me je mnogo i pokrenula me da uspem u tom poslu, a samim tim i obavezalo na delo. Izdigao sam se iznad straha, iznad običnosti. Još više radim na sebi, obrazujem se, usavršavam, prošurujem vidike i učim zanat od najboljih.

Nađa: Uz radost, naravno, donela mi je i dodatnu odgovornost.

● Prvim angažovanjima i humanitarnim delima privukli ste pažnju javnosti.

Nemanja: Svestan sam koliko mediji utiču na društvo i zato ću se truditi da svojim radom utičem pozitivno na mlade. Sve je prolazno, a jedini kredibilitet koji imam jeste profesionalni rad, iza kojeg uvek mogu da stanem.

● Kakvi su vam planovi ?

Nađa: Završavam prvi razred gimnazije u Užicu. I dalje ću davati sve od sebe u novinarstvu, a posvećena sam i radu u Panelu mladih savetnika zaštitnika građana, kao ombudsman.

Nemanja:
Student sam prve godine Filološkog fakulteta u Beogradu na katedri za Srpski jezik i književnost . A što se tiče angažovanja i dalje, naravno, humanitarni i TV rad.

● Da li ćete nastaviti sa predstavljanjem rodnog kraja ili pretendujete na nešto više?

Nemanja: Naravno da naš kraj uvek ima proritet, ali najveća želja mi je da se Nađino i moje lice i naše emisije nađu na jednoj od nacionalnih TV.

Nađa: Naravno, naš kraj će uvek biti na prvom mestu, ali želja nam je da napredujemo.

● Šta biste poručili vršnjacima?

Nemanja: Samo smo jednom mladi, a ceo život se sećamo mladosti. Zato mladi treba da se odupru porocima i lošim navikama i da zapamte da : ko se čuva, njega i Bog čuva.

Nađa: Da ne dozvole da život prođe pored njih, a da ga ne iskoriste na najbolji mogući način.

Nagrada i zahvalnica


Na TV Lav, Nađa i Nemanja su u okviru emisije „Opipavanje pulsa“ pokrenuli humanitarnu akciju za pomoć dečaku Pavlu koji boluje od distrofije mišića. Za to su i nagrađeni.

- Nagradu za humanost i širenje kulture među mladima , dobili smo na inicijatvu roditelja dece sa posebnim potrebama, a uručila nam je Pavlova majka. Zahvalnicu od grada Užica dobili smo od gradonačelnika Jovana Markovića - kaže Nađa , dok Nemanja koristi i ovu priliku da pozove sve dobre ljude koji su u mogućnosti da pomognu Pavlu.

Komentari (1)

ostavi komentar
ned

03.06.

2012.

fanovi [neregistrovani] u 21:41

Pozdrav

Svaka cast na ovom divnom tekstu.... Obozavamo Nemanju i Nadju i treba pomoci ovim mladim , prelepim i talentovanim ljudima.... Veliki pozdrav za njih...

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi