Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  „Petriki“ počelo suđenje zbog napada na novinara
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

25. 05. 2012.

Autor: E. P. Izvor: Danas

„Petriki“ počelo suđenje zbog napada na novinara

U Osnovnom sudu u Požarevcu počelo je suđenje Zoranu Petroviću Petriki iz Požarevca, vlasniku kafea „Šansa“ zbog napada i vređanja novinara Momčila Veljkovića.

Petrović je Veljkovića napao i uz uvrede izbacio iz svog kafića krajem decembra 2010. godine, kada je ovaj uzimao izjavu od narodnog poslanika Žarka Pivca povodom unutar stranačkih izbora.

Nakon izvršene istrage i saslušanja Petrovića i Veljkovića, kao i svedoka ovog događaja: gradonačelnika Miodraga Milosavljevića, načelnika Braničevskog upravnog okruga Gorana S Petrovića i narodnog poslanika Žarka Pivca sudija Sonja Jovanović za 18 maj zakazala je glavni pretres.

Na pretresu Petrović i Veljković su ostali pri svojim iskazima datim istražnom sudiji, gde je Veljković tvrdio da je napadnut od strane Petrovića, a ovaj to negirao.

Zbog toga sudija je izvela dokaz suočenja oštećenog i tuženog gde su obojica jedan drugom u oči rekli šta misle o pomenutom slučaju.

Petrović je tokom suočenja tvrdio da je Veljković na svedoke Milosavljevića, Petrovića i Pivca vršio pritiske, i to više puta, na taj način što ih je više od 20 puta zvao telefonom i kad god ih je video terao da svedoče u njegovu korist, što su oni, prema Petrovićevim rečima, i uradili.

Petrović je insistirao da ove njegove reči uđu u zapisnik, što je sudija i učinila. Sudija je nakon suočenja stranaka prekinula raspravu i naredno suđenje zakazala za 27. jul 2012. godine, kada će pozvati svedoke Pivca, Petrovića i Milosavljevića da javno posvedoče o tom događaju.

Momčilo Veljković smatra da je Petrović, ako ne dokaže da je on vršio pritisak na pomenute svedoke, izvršio krivično delo klevete, pa će zbog toga podneti novu tužbu protiv Petrovića, a a glavni dokaz će mu biti zapisnik sa suđenja.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi