Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Skupštinske sednice i dalje na RTS-u
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

10. 02. 2009.

Izvor: Politika

Skupštinske sednice i dalje na RTS-u


Sednice Narodne skupštine Srbije biće i dalje direktno prenošene na RTS-u, a predsednik parlamenta i rukovodstvo javnog servisa, dogovaraće se svake nedelje, do kraja leta, o dužini rada i prenosa.

To je zaključeno na jučerašnjem prvom sastanku radne grupe za razmatranje pitanja prenosa skupštinskih sednica. Juče dogovoreni model će biti na snazi dok se ne pronađe trajno rešenje, odnosno do uvođenja posebnog parlamentarnog kanala, rekao je novinarima Aleksandar Tijanić, generalni direktor RTS-a.

Sastanku radne grupe, osim Tomislava Nikolića (SNS), nije prisustvovao niko iz opozicije.

Vladan Batić (DHSS) bio je na početku, ali je brzo otišao ocenivši da je „rad radne grupe besmislen bez prisustva opozicije”.

Tijanić je kazao ida je tražio da skupština učestvuje u troškovima prenosa. On nije objašnjavao koliko bi naknada iznosila, već je rekao da će biti odgovarajuća, a „troškovi uključuju struju, ljude, tehniku”

.Prema rečima Tomislava Nikolića, „televizija je ispostavila neki finansijsk izahtev”, ali nije precizirao o kolikom iznosu se radi. Dodao je da mu je pomenuto da sada sat prenosa košta 630 evra i da je, prema podacima RTS-a, prošle godine trošak bio oko 1,4 miliona evra.

Narodnjaci i radikali su najavili ranije da neće učestvovati u radu radne grupe, jer je, prema njihovim tvrdnjama, cela priča u vezi sa RTS-om i njegovim programom, isplanirana kako bi TV prenosi bili ukinuti.

Čedomir Jovanović, lider LDP-a, rekao je juče na konferenciji za novinare da LDP nije prisustvovao sastanku, jer je usamljen u stavu da parlament mora da radi, sa ili bez TV kamera.

M. Čekerevac

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi