Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Povećana kazna ubici novinara Jana Kucijaka i njegove verenice: 25 godina zatvora za bivšeg vojnika
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

02. 12. 2020.

Autor: Srna Izvor: Blic

Povećana kazna ubici novinara Jana Kucijaka i njegove verenice: 25 godina zatvora za bivšeg vojnika

Vrhovni sud Slovačke povećao je zatvorsku kaznu izrečenu bivšem vojniku Miroslavu Marčeku, koji je osuđen za ubistvo istraživačkog novinara Jana Kucijaka i njegove verenice Marine Kušnirove.

U aprilu je sud niže instance Marčeka osudio na 23 godine zatvora za ubistvo Kucijaka i Kušnirove u februaru. Vrhovni sud mu je povećao kaznu na 25 godina zatvora.

Marček je priznao krivicu, ali je podneo žalbu na presudu, što je učinilo i tužilaštvo. Presuda Vrhovnog suda je konačna.

U septembru, sud je oslobodio biznismena Marijana Kočnera i jednog od saučesnika. On je bio optužen da je organizovao ubistva.

Vrhovni sud tek treba da donese odluku o žalbi tužilaštva.

Kucijaku je pucano u grudi, a Kušnirovoj u glavu u njihovoj kući istočno od Bratislave 21. februara 2018. godine. Novinar je radio na slučaju moguće korucije u vlasti.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi