Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Eksministar čuva novinarku RTS-a
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

04. 02. 2009.

Izvor: Alo!

Eksministar čuva novinarku RTS-a


Dragan Veselinov, bivši ministar poljoprivrede, trebalo bi danas da bude saslušan pred istražnim sudijom Drugog opštinskog suda po krivičnoj prijavi za lažno svedočenje, koju je protiv njega podnela porodica Katarine Marić (32), poginule 15. aprila 2003. godine u vezi sa saobraćajnom nesrećom koju je izazvao njegov vozač.

Veselinov će se izjašnjavati i o misterioznoj plavuši koja se, prema sumnjama porodice, kobnog dana s njim vozila u džipu.

- Tokom suđenja, identitet te osobe nije utvrđen, ali smo naknadno saznali da je to novinarka koja je sa Veselinovim bila u džipu kojim je usmrćena moja ćerka. To je dopisnica RTS-a, koju gledam gotovo svakog dana, i to jedva podnosim - rekla je juče za „Alo!“, Katarinina majka Ljiljana Marić, ne želeći da otkrije identitet novinarke.

Krivičnom prijavom, koja je sudu podneta sredinom marta prošle godine, Veselinov se sumnjiči za lažno svedočenje i podstrekivanje vozača Stevana Bakalova da vozi neprilagođenom brzinom, što je uzrokovalo pogibiju njene ćerke. Bakalov je zbog izazivanja saobraćajne nesreće pravosnažno osuđen na četiri godine zatvora, a tokom suđenja je, kao i Veselinov, tvrdio da u trenutku nesreće u džipu nije bila nijedna ženska osoba, što se kosilo sa izjavama pojedinih očevidaca tragedije.

A. D.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi