Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Zbog kritike vlasti plaćaju taksu od 500.000 dinara
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

04. 02. 2009.

Izvor: Blic - Srbija

Zbog kritike vlasti plaćaju taksu od 500.000 dinara


ALEKSANDROVAC - Čelnici opštine Aleksandrovac odredili su Radio-televiziji „Diskos”, jedinoj u Župi koja je dobila dozvolu RRA, taksu za isticanje firme od 500.000 dinara.

U televiziji tvrde da je razlog za ovako visoku taksu njihovo izveštavanje o brojnim zapošljavanjima rođaka i prijatelja čelnika opštine u opštinskim preduzećima. Čelnici televizije tvrde da je ova taksa jedna od najviših tog tipa u Srbiji. Osim takse, navode i brojne druge primere kako opštinski čelnici pokušavaju da im otežaju rad zbog priloga o zapošljavanju oko 150 partijskih ljudi u opštinskih firmama, iako ova opština prednjači po broju nezaposlenih u okrugu.

- Iznošenje istine o enormnom zapošljavanju političkih istomišljenika, kao i brojnim problemima sa kojima se suočavaju građani Župe, predstavljali su povod za fizički napad predsednika opštine Jugoslava Stajkovca na kamermana Igora Mladenovića u službenim prostorijama komunalnog preduzeća - kaže Vesna Dobrosavljević, novinarka RTV „Diskos”.

Pored toga, u televiziji ističu da se privatno obezbeđenje SO sukobilo sa njihovom ekipom na ulaznim vratima Skupštine opštine, kako bi ih sprečili da izveštavaju sa sednice na kojoj je doneta odluka o enormnim komunalnim i administrativnim taksama.

U pismu Dobrile Vukojević, načelnice opštinske uprave, kao i Vojislava Pešterca, načelnika finansija SO upućenom redakciji RTV „Diskos”, stoji da su novinari te televizije „neprijateljski nastrojeni, te da gaje patološku mržnju” prema čelnicima opštine.

G. Zdravić

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi