Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Ćuruvija: Kad bi se sve vratilo na početak, trajalo bi još nekoliko godina (VIDEO)
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

09. 07. 2020.

Izvor: N1

Ćuruvija: Kad bi se sve vratilo na početak, trajalo bi još nekoliko godina (VIDEO)

Ćerka Slavka Ćuruvije Jelena Ćuruvija izjavila je u emisiji Dan uživo da, kada bi se vratilo sve na početak, to bi trajalo još nekoliko godina. "Optuženi za tatino ubistvo bi i dalje biti u kućnom pritvoru, što znači da bi veliki deo kazne koju su sada dobili proveli kod kuće, uz mogućnost da budu oslobođeni", kaže ona.

Kako je rekla, prvo je tužilac tražio takođe kao i odbrana da se poništi presuda i da se vrati ceo slučaj na početak.

"Što smatramo pogubnim za ovaj proces, a onda u međuvremenu pošto smo reagovali javno i ja i Fondacija i neke kolege tatine, onda nas je on sve iznenadio prekjuče kad je promenio taj zahtev, da ne želi da se slučaj vrati na ponovno suđenje, nego da Apelacioni sud razmotri sve problematične delove u presudi, a to je da su izvršioci NN lica, da nemamo nalogodavce i da je svedočenje Branke Prpe problematično", kaže ona.

Teško je bilo za razumeti, dodaje.

"Trebalo je nas nekoliko da se konsultuje da shvatimo šta je on hteo da kaže. Ispostavlja se da je to neka pravna formulacija, koju samo advokati razumeju, vidim da su se i advokati odbrane za to zakačili", kaže ona.

Kako je rekla, sve je to uznemirava, i dan danas.

"Činjenica je da ne idem na suđenja, jer ne mogu tome da prisustvujem", kaže ona.

Prema njenim rečima, kada bi se vratilo sve na početak, to bi trajalo još nekoliko godina.

"Optuženi za tatino ubistvo bi i dalje biti u kućnom pritvoru, što znači da bi veliki deo kazne koju su sada dobili proveli kod kuće, uz mogućnost da budu oslobođeni", kaže ona.

Na pitanje šta bi za porodicu značila pravosnažnost presude, rekla je da bi "nešto s čim se nose 20 godina, s čime se bore 20 godina mogli da stave sa strane". Iako, dodaje, taj teret neće otići.

"Kad čekate 15 godina da se uopšte nešto desi sa istraživanjem ubistva mog oca i izgubite nadu da će se to desiti ikada, onda budete zadovoljni onim što imate", kaže Ćuruvija.

Kako je rekla, odnos prema novinarima se "u suštini nije promenio".

"To smo videli najviše otkad je počela problematika sa koronavirusom, kad smo bili zatvoreni, kad su novinari izveštavali o pravom stanju u našim bolnicama i našem zdravstvu, u tom smislu je vrlo jasno. Moramo podsetiti da su neki ljudi iz ove vlasti bili tad u vlasti, konkretno predsednik je bio ministar informisanja, on je imao šansu kad je došao na vlast da pokaže da se promenila desila, ali u stvari nije", kaže ona.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi