Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Selektor Beldoksa i novinar Igor Stanojević priveden sinoć na Tašmajdanu, gubi mu se svaki trag
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

09. 07. 2020.

Autor: N1, Danas Izvor: Cenzolovka

Selektor Beldoksa i novinar Igor Stanojević priveden sinoć na Tašmajdanu, gubi mu se svaki trag

Novinaru Igoru Stanojeviću, članu Nezavisnog udruženja novinara Srbije, filmskom kritičaru, saradniku kulturnog dodatka Politike i selektoru festivala dokumentarnog filma Beldoks, od noćas u jedan ujutru, kada je priveden kod Tašmajdanskog parka, do danas gubi se svaki trag, saopštila je njegova porodica.

Iako je priveden sa akreditacijom NUNS-a, bez kršenja zakona i pružanja otpora, branilac nema informacija o procesu i postupku, a nije dobio ni pristup privedenom, navodi se u saopštenju.

Njegova devojka, Ana Marija Grbić, dobila je jedinu informaciju od branioca da će ići na sud, ali se do sada nije saznalo ništa više.

„Igor Stanojević nije pružao otpor hapšenju i osim prisustva na Tašmajdanskom parku gde je sedeo na klupi, nije ispoljavao nikakav vid nasilja“, dodaje se u saopštenju.

DOPUNA VESTI:

Igora je policija uhapsila sinoć oko ponoći ispred Pravnog fakulteta, i pored novinarske legitimacije, držala ga pod prisilom više od sat vremena da leži na asfaltu, da bi ga odvezla zajedno sa grupom uhapšenih građana u nepoznatom pravcu.

Porodica je angažovala advokata kome nije dozvoljeno da vidi Igora i posavetuje se sa svojim klijentom, kao ni da se uveri u njegovo trenutno zdravstveno stanje.

Tim Beldoks festivala nezvanično saznaje da će Igor biti izveden pred Prekršajni sud, i od nadležnih traži da obelodane informaciju gde se Igor Stanojević nalazi, kao i da mu omoguće kontakt sa porodicom i advokatom.

Takođe, Beldoks festival apeluje na nadležne da oslobode Stanojevića svih sumnji i mogućih optužbi, imajući u vidu da je reč o novinaru, koji je bežeći od suzavca presretnut i savladan od strane policije, a potom i bezrazložno priveden.

Igor Stanojević do sada nije hapšen, i nema kriminalni dosije.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi