Naslovna  |  Aktuelno  |  Medijski konkursi - projektno sufinansiranje  |  Nova komisija u ponovljenom konkursu za medijske projekte
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Medijski konkursi - projektno sufinansiranje

12. 06. 2018.

Izvor: Boom 93

Nova komisija u ponovljenom konkursu za medijske projekte

Grad Požarevac objavio je rešenje o imenovanju komisije za vrednovanje projekata proizvodnje medijskih sadržaja za ostvarivanje javnog interesa u javnom informisanju za 2018. godinu.

U komisiji su Predrag Životić, novinar iz Požarevca, Nadežda Budimirović, novinar iz Kruševca i Nino Brajović novinar iz Beograda.

Odbijen je predlog da član komisije bude Ljubomir Đorđević, koga su predložili NUNS i NDNV.

Podsećamo da je konkurs za medijske projekte u Požarevcu ponovljen, nakon što je Grad Požarevac ranije na nezakonit način formirao komisiju, a što je bio razlog da jedan od imenovanih članova, Petar Jeremić podnese ostavku.

Grad Požarevac je tada u komisiju od tri člana, imenovao samo jednog člana na predlog novinarskih i medijskih udruženja, što je u suprotnosti sa Zakonom o informisanju i medijima.

Grad Požarevac je nakon Jeremićeve ostavke sačekao da istekne rok od 90 dana za realizaciju konkursa, nakon čega ga je poništio i raspisao novi sa obrazloženjem da nakon ostavke jednog člana u propisanom roku nije imenovano drugo lice.

Prethodno rešenje o imenovanju članova komisije nije bilo javno objavljeno na sajtu Grada Požarevca.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi