Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Medijski konkursi - projektno sufinansiranje

09. 05. 2018.

Autor: Z. Rajić Izvor: Večernje novosti

U Srbobranu izdvojeno pet miliona za sufinanisiranje medijskih sadržaja

Dužniku najveća podrška

Opština Srbobran izdvojila je pet miliona dinara za sufinansiranje medijskih sadržaja, koji će biti realizovani ove godine. Na konkurs su prijavljena 22 projekta, a odobreno je devet. Najviše novca, milion i po dinara, dodeljeno je firmi "Sineta Šmit PR" za projekat "Hronika srbobranske opštine".

Željko Bogojević, bivši predsednik SO Srbobran, naveo je da se ostvarilo predviđanje da će Ivica Šmit, direktor, glavni i odgovorni urednik i većinski vlasnik Radio Srbobrana, poravnati dug prema lokalnoj samoupravi tako što će obezbediti najveću podršku na opštinskom konkursu za finansiranje javnog informisanja.

Sud je, prema tužbi ranijeg lokalnog rukovodstva , naložio da Radio Srbobran plati 2,1 milion tužbi ranijeg lokalnog rukovodstva , naložio da Radio Srbobran plati 2,1 milion dinara za šestogodišnje korišćenje poslovnog prostora u vlasništvu opštine.

Šmit je prethodno izjavio da Radio Srbobran, zbog blokade računa, ne može učestvovati na opštinskom konkursu za finansiranje medija. ne može učestvovati na opštinskom konkursu za finansiranje medija.

- On je pod drugom firmom ipak dobio najviše novca, i to za stalnu emisiju Radio Srbobrana "Hronika srbobranske opštine" - predočio je Bogojević.

Milion dinara iz budžeta srbobranske opštine, prema odluci komisije, koju su činili medijski poslenici Vlado Šućur, Dragan Mandić i Darina Grčić, dodeljeno je "Novosadskoj TV" za projekat "Kulturni objektiv Srbobrana".

Za "Aktuelnosti Srbobrana" odobreno je 825.000 dinara informativnoj kući "Delta TV" iz Novog Sada, a 575.000 Nenadu Bugarskom, vlasniku Agencije za kreativne medije i programiranje "Pixelspire" za projekat "Srbobran danas za Srbobran sutra". Firma "Cvrčak" Aleksandra Šijačića iz Srbobrana dobila je 400.000 dinara za "Strategiju borbe protiv siromaštva u nerazvijenim opštinama", Kulturni centar "Gion Nandor" 300.000 za poduhvat "Građani na prvom mestu", novosadska "Panonija medija" 200.000 za emisiju "Srbobran danas" i 100.000 "Ana Abramović PR" za "Kulturno blago Srbobrana". 

Radio čuvar tradicije

Predsednik opštine Srbobran Radivoj Paroški rekao je da treba razdvojiti sudski postupak koji je opština vodila protiv Radio Srbobrana od konkursa za sufinansiranje medija.

-Radio će, prema sudskoj odluci, biti iseljen iz dosadašnjeg prostora i platiće dug za njegovo korišćenje, zbog kojeg je upao u blokadu, pa nije mogao da se pojavi na konkursu. Prijavila se druga medijska kuća, preko koje radio radi, i njoj su odobrena sredstva. Opština ne može ostaviti građane bez Radio Srbobrana, jer je to jedna tradicija - kazao je Paroški.

Društvo za borbu protiv šećerne bolesti "Plavi krug", jedno od najaktivnijih u Vojvodini, opština Srbobran podržala je sa 100.000 dinara za medijski projekat "Vodič kroz dijabetes", čiji je nosilac "Proglas PR" iz Beograda.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi