Naslovna  |  Aktuelno  |  Medijski konkursi  |  Odbornik u Skupštini opštine Lučani: Novac za medije preusmeren na poljoprivredu
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Medijski konkursi

17. 01. 2018.

Autor: J. Pešić Izvor: UNS

Odbornik u Skupštini opštine Lučani: Novac za medije preusmeren na poljoprivredu

Opština Lučani je budžetom za 2018. godinu za medije odvojila 500 hiljada dinara, odnosno devet puta manje u odnosu na prethodnu godinu, saznaje Udruženje novinara Srbije (UNS). Na jučerašnjoj sednici, odbornici ove Opštine usvojili su budžet za 2018. po kojem je za informisanje opredeljno 500 hiljada dinara, iako je nacrtom budžeta za ostvarivanje javnog interesa u oblasti javnog informisanja bilo predviđeno 4,5 miliona dinara, rečeno je UNS –u u Opštini Lučani.

Odbornik u Opštini Lučani Miroslav Milutinović rekao je UNS-u da je smanjen iznos za medije jer je opštini potrebnije da se taj novac uloži u poljoprivredu.

“Nas trideset odbornika je potpisalo zahtev da se smanji iznos na 500 hiljada jer smo mi mala opština. Taj novac smo usmerili na poljoprivredu. Zamislite da 11 miliona bude za poljoprivredu, a preko četiri miliona za informisanje. Mi imamo šest do sedam sednica Skupština godišnje. Nije nam potrebno da nam mediji prednose po petnaest puta jedne te iste Skupštine. Volim i ja da se informišem, ali ljudi mi se žale ‘šta će meni da se informišem kada nemam zakrpljene puteve’, kaže Milutinović.

Prema Nacrtu Budžeta, ukupni prihodi u ovoj opštini su planirani u iznosu oko 740 miliona dinara. U Odeljenju za finansije i budžet u Lučanima kažu da su planirani prihodi veći u odnosu na Nacrt Budžeta za 2018. godinu, kao i u odnosu na prethodne godine.

Kolega iz Lučana koji je želeo da ostane anoniman rekao je UNS-u da je godinama unazad budžetom za medije u Lučanima izdvajano više od 4 miliona, kao i da su “Radio D”, televizija „Telemark“ i „Galaksija“ iz Čačka po ugovoru bili finansirani za „izveštavanje o radu opštine“.

Opština Lučani nije do sada raspisivala Konkurs za sufinansiranje medijskih projekta.

Tekst je nastao u okviru projekta koji je podržalo Ministarstvo kulture i informisanja. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi