Naslovna  |  Aktuelno  |  Medijski konkursi  |  U Čačku za medije devet miliona dinara više nego prethodne godine
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Medijski konkursi

16. 01. 2018.

Autor: J. Pešić Izvor: UNS

U Čačku za medije devet miliona dinara više nego prethodne godine

Grad Čačak će za sufinansiranje medijskih projekata izdvojiti 12 miliona dinara, što je za 5 miliona više u odnosu na prethodnu godinu, rečeno je Udruženju novinara Srbije (UNS) u Čačku. Ovogodišnji Konkurs za sufinansiranje medijskih projekta, kako su rekli UNS-u u Čačku, biće objavljen pre juna, kada je raspisan prošle godine.

Čačak je u 2016. godini za sufinansiranje medijskih projekata opredelio oko 7 miliona, a u 2015. godini 5 miliona dinara.

Za „usluge prenosa sednice Skupštine grada“, Čačak je ovogodišnjim budžetom predvideo 9 miliona  dinara.

Kako su UNS-u rekli u ovom Gradu, novac za prenos sednica Skupštine Grada biće raspoređen medijima preko javnih nabavki, kao i prethodnih godina. U 2017. godini, za iste usluge, bilo je opredeljno 5 miliona dinara. 

Skupština grada Čačka je u Odluci o Budžetu za 2018. godinu, u odeljku za „Ostvarivanje i unapređivanje javnog interesa u oblasti javnog informisanja“ , opredelila ukupno 21 milion dinara. Budžetom za 2017. godinu bilo je namenjeno 12 miliona dinara.

Planirani prihodi za 2018. godinu Grada Čačka su oko 4 milijardi dinara, odnosno veći su za 19 odsto u odnosu na prethodnu godinu.

Tekst je nastao u okviru projekta koji je podržalo Ministarstvo kulture i informisanja. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi