Naslovna  |  Aktuelno  |  Medijski konkursi - projektno sufinansiranje  |  Smederevo: Budžet veći, medijima bez povećanja
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Medijski konkursi - projektno sufinansiranje

05. 01. 2018.

Autor: J. Pešić Izvor: UNS

Smederevo: Budžet veći, medijima bez povećanja

Grad Smedevo je budžetom za 2018. godinu za medije izdvojio ukupno 20 miliona dinara. Ceo iznos koji je prema budžetu planiran za ostvarivanje i unapređivanje javnog interesa u oblasti javnog informisanja biće namenjen za Konkurs za sufinansiranje medijskih projekta, rečeno je UNS–u u ovom gradu.

Iz Gradske uprave Smedereva UNS–u su rekli da ne znaju kada će u 2018. godini konkurs biti raspisan.

Budžetom Grada Smedereva za 2018. godinu predviđeno je da prihodi, primanja i sredstva ovog grada budu veći oko 14 odsto.

Budžetom za 2017. godinu medijima je prvobitno bilo namenjeno samo milion dinara. Ipak, Skupština Grada Smedereva je u julu donela Odluku o izmenama i dopunama odluke o budžetu za 2017. godinu i tada je iznos za medije povećala na 20 miliona dinara.

Grad Smederevo je u prethodnoj godini u dva navrata raspisao konkurs za sufinansiranje medijskih projekata.

Na prvom konkursu, raspisanom u aprilu prethodne godine, za medijske projekte, kako je i bilo predviđeno budžetom, za sufinansiranje medijskih projekata u oblasti javnog informisanja izdvojeno je milion dinara. Konkurs je poništen u avgustu, a odmah zatim raspisan je drugi po kom je medijskim projektima bilo raspodeljeno 20 miliona dinara.

Grad Smederevo je u 2015. godini na Konkursu za projektno sufinansiranje medija izdvojio više od 11 miliona dinara, dok je u 2016. godini na Konkursu bilo izdvojeno oko 3 miliona dinara.

Tekst je nastao u okviru projekta koji je podržalo Ministarstvo kulture i informisanja. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi