Naslovna  |  Aktuelno  |  Medijski konkursi - projektno sufinansiranje  |  Najviše para za RTV Vranje
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Medijski konkursi - projektno sufinansiranje

13. 06. 2016.

Autor: V. R. Izvor: Danas

Najviše para za RTV Vranje

Vranje - Stručna Komisija, oformljena od strane Grada, a koju su činili Mladen Veloić iz Niša, Mitko Jakovlevski iz NUNS-a i Miodrag Popov iz UNS-a, predložila je da RTV Vranje dobije 52 odsto predviđenih para ili nešto više od devet od ukupno 18 miliona dinara, koliko je namenjeno projektnom finansiranju medija.

Istovremeno, ovoj televiziji dodeljeno je još četiri odsto sredstava za dva projekta koji će se iz nezavisne produkcije emitovati na RTV. 

Novi obrt sasvim neočekivano usledio je na 193. sednici Gradskog veća Vranja koje je zatražilo od komisije da preinači svoju prvobitnu odluku tako što bi se deo para predviđenih za projekte OK Radija preusmerio na projekte koji nisu prošli, kao i na projekt održavanja sajta RTV Vranja. Kako je komisija odbila da preinači svoju prvobitnu odluku, članovi Gradskog veća su doneli odluku da deo novca dodeljenog lokalnom OK Radiju preusmere dvema medijskim kućama -RTV Ritmu i Produkcijskoj grupi DN 017, za tri projekta. 

„Muka leži u činjenici da stručna Komisija nije ni po koju cenu želela da odobri projekte „Ritma“ zbog lošeg kvaliteta predloga, dok je projekt DN-a sama lokalna vlast odbacila još na početku procesa, zbog nepotpune dokumentacije. Ovakvo ponašanje odlazeće lokalne vlasti ne samo da je nemoralno, nego nije ni po zakonu - novac se ne može dodeliti projektima koji nisu ni razmatrani, kao što je to slučaj DN-a 017. Ali, očigledno, sve se može kad si vlast, makar i odlazeća“, navedeno je na portalu OK Radija.

Komentari (1)

ostavi komentar
sre

15.06.

2016.

anonymous [neregistrovani] u 13:35

dokaz

Dokaz da je Zakon o sufinansiranju medija nista drugo do nastavak prakse da Opštine daju novac kome god žele, a i da komisije ničemu ne služe.

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi