Naslovna  |  Aktuelno  |  Medijski konkursi - projektno sufinansiranje  |  Danas protest kragujevačkih novinara
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Medijski konkursi - projektno sufinansiranje

10. 06. 2016.

Autor: Z. R. Izvor: Danas

Danas protest kragujevačkih novinara

Novinari iz Kragujevca održaće danas protest ispred zgrade gradske uprave, jer Skupština Grada dve godine nije raspisala konkurs za sufinansiranje medijskih sadržaja od javnog interesa. Lokalna Televizija Kanal 9 koja je, pored nedeljnika „Kragujevačke novine“, najteže pogođena ignorantskim odnosom gradske uprave prema medijima, napravila je kratki video „Samo po zakonu", kojim poziva građane da podrže protest.

 

- Bez finansija nema ni medija, bez medija nema ni vesti, bez vesti nema ni informadja. Kragujevac već dve godine ne raspisuje konkurs za finansiranje medija. Ovo je jedini grad u kome novinari volontiraju, navedeno je, između ostalog, u tom spotu kojim se Kragujevčani pozivaju na sutrašnji protest.

Takođe, za danas je zakazana i konstitutivna sednica novogsaziva Skupštine grada na kojoj će biti birano novo rukovodstvo. Tako će biti izabran i gradonačelnik, a jedini kandidat za tu funkciju jeste naprednjak i sin predsednika Srbije Tomislava Nikolića - Radomir Nikolić.

Upravo su se njemu kragujevački novinari obraćali s pitanjem: „Zašto Kragujevac jedini u Srbiji već dve godine ne ispunjava zakonsku obavezu vezanu za sufinansiranje medija i zašto krši i Zakon o budžetu, jer je i prošle i ove godine u gradskom budžetu predviđen novac za te namene"

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi