Naslovna  |  Aktuelno  |  Medijski konkursi - projektno sufinansiranje  |  Studiju B više od polovine novca na konkursu
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Medijski konkursi - projektno sufinansiranje

10. 12. 2015.

Izvor: www.b92.net

Studiju B više od polovine novca na konkursu

Grad Beograd dodelio je 23 miliona dinara Studiju B na konkursu za sufinansiranje proizvodnje medijskih sadržaja, što je više od polovine ukupnog novca. Kako je objavljeno u Rešenju o raspodeli sredstava, od 45 miliona dinara najveći deo pripao je Studiju B za emisiju "Beograde, dobar dan", dok je 2,5 miliona dobilo preduzeće "Infobiro" za projekat "Beogradske aktuelnosti", koji se bavi medijskim praćenjem rada gradonačelnika i organa grada.

Po dva miliona dinara dobili su "Srbija danas doo" za projekat "Zdravo zdravlje!", radio HIT FM za "NEvidljivi (ljudi)", Radio Karolina za projekat "KULtura", "Internet group doo" za projekat "Beograd, grad velikog srca" i "Agenda 2020" za projekat "Daunov sindrom - živeti kao sav normalan svet".

Inače, TV Studio B je odnedavno u vlasništvu "Maksim media" grupe, koja pod svojim okriljem ima i radio HIT FM, Radio Karolinu, kao i još nekoliko radio stanica u Srbiji, među kojima je najpoznatija TDI Radio, čiji projekat nije prošao na ovom konkursu.

Takođe, ni projekat JAT radija, istog vlasnika, nije dobio tražena sredstva. 

Predstavnici UNS i NUNS su ranije rekli da je nelogično da u komisiji za projektno finansiranje nema nikoga iz tih udruženja, a da je pitanje "kako će biti doneta objektivna odluka", s obzirom na to da je jedan od članova komisije novinar Studija B. 

Kako je objavljeno, u komisiji su na predlog novinarskih udruženja bili novinari i urednici RTS, TV Pink, Studija B, Večernjih Novosti i predstavnica Asocijacije medija, od kojih su neki od njih u dokumentaciji navedeni kao medijski eksperti. Rešenje o raspodeli je dostupno na ovom linku.

Komentari (2)

ostavi komentar
čet

10.12.

2015.

anonymous [neregistrovani] u 10:58

KONKURS

док је 2,5 милиона добило предузеће "Инфобиро" за пројекат "Београдске актуелности", који се бави медијским праћењем рада градоначелника и органа града.

Ma kakav Pravilnik i Zakon a i cemu...

Odgovori
čet

10.12.

2015.

anonymous [neregistrovani] u 10:54

KOMENZACIJA

Kupi medije da ti vratimo pare.... Projektno sufiniansiranje sa ovim konkursom gubi svaki smisao postojanja. Na kraju jedne kalendarske godine dodeljuju se sredstva za tekucu godinu. Neka nam experti objasne kako ce se novac na ovom konkursu pravdati , neka nam objasne cime se bave oni kojima se daju milioni, koje medije to oni imaju, koje to troskove prave i koliko ce novo zaposlenih biti prijavljeno na osnovu nekog od konkursa. O tome da je jedan od pet clanova radnik firme koja je dobila 27 miliona je nepotrebno komentarisati. A UNS i ostali deo koalicije neka dobro protumaci pravilnik o sufinansiranju i konkurs gde se kaze da mediji koji su se finansirali iz budzeta ne mogu biti ucesnici konkursa, jer ovde se istom mediju koje je finansirano od strane grada beograda daju ogromna sredstva, Mozemo mi ovde komentaristati , praviti forume, buniti se, ali sustina je jedna, Konkurs je samo verifikacija zelja politicara.

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi