Naslovna  |  Aktuelno  |  Medijski konkursi - projektno sufinansiranje  |  Novi Sad, Niš, Valjevo, Sombor i Čačak do pola procenta za lokalne medije
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Medijski konkursi - projektno sufinansiranje

14. 01. 2015.

Autor: M.N, D.T. Izvor: UNS

Novi Sad, Niš, Valjevo, Sombor i Čačak do pola procenta za lokalne medije

Novac za medije Novi Sad će izdvajati po dva osnova. Budžetom za tekuću godinu predviđeno je 65 miliona dinara za projektno finansiranje medija i još 37,9 miliona dinara za direktno finansiranje JP GIC Apolo, tako da ukupna suma predviđena za sufinansiranje i finansiranje medija predstavlja 0.5 odsto budžeta ovog grada.

 

Niš je u budžetu predvideo 20 miliona dinara za finansiranje medijskih sadržaja putem konkursa i još 30 miliona dinara za direktno finansiranje Niške televizije, što je ukupno 0.5 odsto njihovog budžeta.

Valjevo će izdvojiti 4,4 miliona dinara za projektno finansiranje i 6 miliona za finansiranje Radio Valjeva. Sa ukupno 10,4 miliona dinara Valjevo je opredelilo 0.47 odsto budžeta za medije.

Za projektno finansiranje medija nema novca u budžetu Sombora. Ovaj grad izdvaja ukupno 11,8 miliona dinara za dotacije i prenos skupštinskih zasedanja. U samom budžetu se navodi da su 10 miliona dinara “sredstva za javno informisanje” (budžetska šifra za dotacije) i 1,8 miliona dinara za prenose skupštinskih zasedanja. Ako se u obzir uzme samo ukupna visina izdvojenog novca, Sombor je predvideo 0.4 odsto svog budžeta.

Čačak će u 2015. godini izdvojiti 10,2 miliona dinara za projektno finansiranje što je 0.3 odsto budžeta ovog grada.

 

Komentari (1)

ostavi komentar
čet

15.01.

2015.

anonymous [neregistrovani] u 10:09

ovo je kraj...........

Tužno je što nema komentara, ovo ćutanje razbija bubne opne...neko je već rekao i napisao Novinar je novinaru vuk.....i tako ne postoji ni solidarnost ni briga nas samih za stanje u medijskim kućama....poniženi i uvređeni, cenzirisani i mobingovani, .....učeni da budemo otvoreni da menjamo svet, zatvoreni u kavezima za ptice...svako u svom je najlepši, najlepše peva i ima najlepše perje

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi