Naslovna  |  Aktuelno  |  Medijski konkursi  |  Milion dinara manje za medije u Prijepolju
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Medijski konkursi

24. 12. 2014.

Milion dinara manje za medije u Prijepolju

Za informisanje građana i građanki Prijepolja u opštinskom budžetu za 2015. godinu planirano je samo dva miliona dinara, milion manje nego u 2014. ili 0,2 odsto ukpuno planiranih prihoda budžeta za 2015. Budžetom za 2014. godinu bilo je opredeljeno 3 miliona dinara i utrošeno svega 40 odsto planiranih sredstava, ili 1.233.000 dinara.

Kako nije bilo konkursa za raspodelu opredeljenih sredstava, niti ugovaranja sa medijskim kućama sredstva su trošena od slučaja do slučaja, odnosno od potrebe određenih funkcionera ili službi lokalne samouprave za: objavljivanje  konkursa, obaveštavanje, oglašavanje i direktne prenose skupštinskih zasedanja.

Da li je to informisanje građana i građanki?  Naravno da nije.

Sa budžetske stavke - informisanje - plaćani su  i  računi  štampanja diploma i plakata za izložbu stoke,  36.000  dinara i  jedna strana (Biznis klub) u nedeljniku NIN  u iznosu od 132.000 dinara.

Za skupštinske prenose, koji služe za promociju i nadgornjavanje stranaka, utrošeno je 340.000 dinara. Za oglašavanje -  nedeljniku „Polimlje“ plaćeno je 355.000 dinara i Televiziji Forum   280.000 dinara .

Preporuka  medijskih udruženja da se za 2015. godinu  planiraju sredstva u iznosu od 2 % budžeta u  prijepoljskoj lokalnoj samoupravi nikog ne obavezuje.

 

Mileva Malešić, direktorka Televizije Forum

 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi