Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Raspisan konkurs za generalnog direktora RTS-a
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

29. 05. 2020.

Autor: J. Pešić Izvor: UNS

Raspisan konkurs za generalnog direktora RTS-a

Javna medijska ustanova Radio-televizije Srbije (RTS) raspisuje javni konkurs za generalnog direktora te medijske kuće, objavljeno je danas u listu „Politika“. Upravni odbor RTS-a imenovaće generalnog direktora u roku od 45 dana od dana otvaranja konkursa, a rok za dostavljanje prijava je 30 dana.

U konkursu se navode uslovi za tu poziciju - da je državljanin i da ima prebivalište u Srbiji, da ima visoku stručnu spremu, da je ugledni stručnjak iz oblasti koje su od značaja za obavljanje poslova ustanove javnog medijskog servisa i da ima najmanje deset godina radnog iskustva na rukovodećim poslovima.

Mandat generalnog direktora, stoji u konkursu, je pet godina, a jedno lice može biti imenovano za generalnog direktora najviše dva puta.

„Kandidati ne mogu biti nosioci javne funkcije, ni funkcije u političkoj stranci. Za generalnog direktora ne može biti imenovano lice koje ne može biti član Upravnog odbora, izuzev zaposlenih kod pružalaca medijskih usluga“, stoji u konkursu.

Podsetimo, Upravni odbor RTS-a 5. maja doneo je odluku o raspisivanju javnog konkursa za imenovanje generalnog direktora te medijske kuće, a do izbora novog, funkciju vršioca dužnosti obavljaće dosadašnji generalni direktor Dragan Bujošević, kojem je istekao petogodišnji mandat.

Bujošević je za generalnog direktora RTS-a izabran 5. maja 2015. godine. Mandat generalnog direktora je pet godina što znači da ga je UO RTS-a izabrao da bude na ovoj funkciji do sredine 2020. godine.

Međutim, u januaru 2019. godine Bujošević je navršio 65 godina i stekao uslov za penziju. Upravni odbor RTS-a odlučio je da Bujošević na toj funkciji bude još šest meseci, a zatim mu u julu te godine produžio ugovor o radu do isteka mandata.

Komentari (2)

ostavi komentar
sub

30.05.

2020.

Olja Simončić [neregistrovani] u 02:03

Podrska Vasku!!!

Vasko Vasović je ceo svoj radni vek proveo u RTS-u, profesionalno se dokazao na najzahtevnijim i najodgovornijim zadacima i odličan je poznavalac kako svoje struke tako i funkcionisanja medija u celini. Smatramo da će on kao profesionalac najbolje zastupati interese svojih kolega i kuće u kojoj radi.
Nije član ni jedne stranke, zalaže se za uspostavljanje pravog i pravičnog tehnološko-kreativnog sistema u RTS-u.
Inicijativa, pokrenuta prvi put u istoriji javnih servisa u svetu, gde zaposleni uz podršku gradjana javno daju podrsku svom kolegi, pokazuje koliko je profesionalizam kao primarni interes potreban našem nacionalnom javnom servisu. Jer struka i znanje treba da su na prvom mestu!!!

https://www.peticije.online/da_se_rts_vrati_gradjanima_srbij

Odgovori
pet

29.05.

2020.

Kalita [neregistrovani] u 18:26

Daće Bog. ništa neće valjati...

Napisao sam još kad je postavljen na glavnu poziciju javnog servisa da mu je: uvaljen „vruć krompir”. Bez obzrira na sve: želim mu sve najbolje! Nekada kada smo iz redakcije novinari i urednici (posle odradjenog posla) odlazili u okolne krčme, pitao nas je konobar: Šta želite? Odgovorio sam: „Želimo Vam sve najbolje!”

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi