Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Vlasnica KTV Zrenjanin: Uhapšena naša ekipa i zaplenjena kamera zbog lažne optužbe da se nisu dezinfikovali
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

26. 03. 2020.

Autor: J. P. Izvor: UNS

Vlasnica KTV Zrenjanin: Uhapšena naša ekipa i zaplenjena kamera zbog lažne optužbe da se nisu dezinfikovali

Vlasnica televizije KTV iz Zrenjanina Danica Radić obavestila je Udruženje novinara Srbije (UNS) da je ekipa te televizije uhapšena pod „lažnom optužbom“ da se nisu dezinfikovali kada su ulazili u zgradu Gradske uprave u Zrenjaninu.

Radićeva kaže da je njen sin Danijel Radić, inače pokrajinski poslanik, sa kamermanom Robertom Bajtaijem bio na novinarskom zadatku kako bi uzeo izjavu od zamenika gradonačelnika Zrenjanina Saše Santovca zbog nedavno raspisanog javnog nadmetanja za zakup državnog poljoprivrednog zemljišta, iako je javno okupljanje zabranjeno.

„Zvali su nas poljoprivrednici i rekli da im je život prioritet, a ne zemlja, kao i da će prilikom javnog nadmetanja biti okupljeno više od 200 ljudi, što je u vanrednoj situaciji zabranjeno“, rekla je UNS-u Radićeva.

Radićeva kaže da je prilikom uzimanja izjave Santovcu portparolka gradonačelnika Aleksandra Kandić zvala obezbeđenje da ekipu televizije KTV "izbace" iz Gradske uprave iako su, ističe, imali zaštitnu masku i rukavice.

„Posle dva sata desetak policajaca nam je opkolilo kuću. Došli su bez sudskog naloga i tražili mog sina. Ucenjivali su nas da će nam, ukoliko se ne pojavi, pretresti kuću“, navodi ona i dodaje da je njen sin prihvatio da ode i da izjavu.

Ističe da su joj, bez opravdanog razloga, oduzeli i kameru.

„Ovo je zloupotreba vanrednog stanja zbog istinitog i pravovremenog informisanja. KTV televizija je želela da izveštavanjem pomogne poljoprivrednicima“, kaže Radićeva.

Inače, prethodno je saopšteno da je zrenjaninska policija uhapsila i odredila meru zadržavanja u trajanju do 48 sati dvojici Zrenjaninaca, jer su odbili da izvrše obaveznu dezinfekciju zbog širenje virusa korona prilikom ulaska u zgradu Gradske uprave u tom gradu. 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi