Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  UNS poslao zahtev na adrese 17 poreskih administracija u Beogradu
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

22. 01. 2020.

Izvor: UNS

UNS poslao zahtev na adrese 17 poreskih administracija u Beogradu

Udruženje novinara Srbije poslalo je na adrese 17 poreskih opštinskih administracija Grada Beograda zahteve za dostavljanje informacija o broju i spisku pravnih lica pogođenih naprasnom izmenom postupanja u obračunu poreza na investicione nekretnine.

Takvim postupanjem je UNS-u nekoliko dana pred Novu godinu razrezano da umesto dosadašnjih 15.000 evra poreza na imovinu po godini doplati za 2019. i u 2020. godini plati nešto više od 60.000 evra!

UNS je na osnovu Zakona o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja od lokalnih poreskih administracija tražio i tačan iznos uvećanja njihove naplate i opštinskih prihoda zbog ovakve izmene u obračunu, koja se dogodila uprkos tome što se zakoni od 2013. godine u tom delu nisu menjali.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi