Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Danas u Kraljevu tribina UNS-a o medijskoj etici „Novinari ili politički protivnici“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

16. 12. 2019.

Izvor: UNS

Danas u Kraljevu tribina UNS-a o medijskoj etici „Novinari ili politički protivnici“

Udruženje novinara Srbije (UNS) poziva urednike, novinare i zainteresovanu javnost na tribinu o medijskoj etici „Novinari ili politički protivnici”. Tribina će biti održana u ponedeljak, 16. decembra u Kraljevu, sa početkom u 18 sati, u biblioteci „Stefan Prvovenčani“ (Cara Lazara 36).

Da li se u ovako polarizovanom društvu mediji smeju optuživati za stvaranje atmosfere nasilja i mržnje? Da li im se može uskratiti pravo i obaveza da kritikuju vlast i da li je novinarstvo profesija koja štiti javni interes ili interes političara?

Diskutovaće se i da li u Srbiji postoji prostor za dijalog ili je jaz između opozicionih i vladinih medija preveliki. Da li su i jedni i drugi spremni da objave argumentovane stavove druge strane?

Na tribini će govoriti predsednica Suda časti UNS-a i kolumnistkinja „Nedeljnika“ Ljiljana Smajlović, književnik, novinar i član Suda časti UNS-a Muharem Bazdulj, direktor Narodne biblioteke „Stefan Prvovenčani“ mr Miša Milosavljević, glavni i odgovorni urednik RTV KIM i član Suda časti UNS-a Goran Avramović i bivši urednik dopisništva RTS-a i bivši član Suda časti UNS-a Kosta Garić.

Ovo je treća tribina o medijskoj etici, koju organizuje UNS sa ciljem da zajedno sa kolegama i građanima diskutuje o brojnim medijskim kontroverzama koje prate medijski i javni život u Srbiji. Cilj je i da ukažemo na urušavanje etike u medijima i sve češće ignorisanje Kodeksa novinara Srbije.

_________________________________________________________________

Tribine se organizuju u sklopu projekta "Medijske kontroverze pod lupom novinarske etike" koji je podržalo Ministarstvo kulture i informisanja. Stavovi izneti u projektu nužno ne izražavaju stavove Ministarstva. 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi