Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Pink uklonio sporne fotografije i tekst o Miodragu Sovilju
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

18. 11. 2019.

Autor: D. Bjelica Izvor: UNS

Pink uklonio sporne fotografije i tekst o Miodragu Sovilju

Na sajtu TV Pink više nema teksta i fotografija koje su danas bile objavljene uz navode da se na njima nalazi „pijani novinar N1 televizije“ Miodrag Sovilj.

Sporni tekst i fotografije bili su na adresi https://pink.rs/politika/166972/da-li-si-se-nekad-napio-kao-miodrag-sovilj-ovako-izgleda-pijani-novinar-n1-televizije-koji-je-gurao-telefon-predsedniku-vucicu-u-lice-foto.  „Izgleda da ta stranica ne postoji“, piše kada se link sada otvori.

Udruženje novinara Srbije (UNS) ranije danas protestovalo je zbog neprimerene kampanje protiv Sovilja u provladinim medijima i istaklo da je TV Pink objavljivanjem  privatnih Soviljevih fotografija uz opis da je na njima „pijani novinar N1 televizije“ izašla iz informativnih okvira i krenula u obračun koji sa novinarstvom nema nikakve veze.

Fotografije koje je sajt TV Pink objavio, navodeći da su preuzete sa Instagrama, nastale su dok se Sovilj nije bavio novinarstvom, a objavio ih je 2006. godine, kada je imao 20 godina, na sada nepostojećoj društvenoj mreži Majspejs. Kako je UNS-u ranije danas rekao kolega Sovilj, on svom profilu na toj mreži nije pristupio više od deset godina i nije znao da fotografije i dalje postoje. 

UNS je ranije danas istakao da očekuje da Pink ukloni sporni tekst i fotografije i da se ubuduće uzdrži od ovakvih napada na kolege.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi