Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Danas se nastavlja suđenje za paljenje kuće Milana Jovanovića
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

01. 11. 2019.

Autor: J. P. Izvor: UNS

Danas se nastavlja suđenje za paljenje kuće Milana Jovanovića

Suđenje optuženima za paljenje kuće novinara portala „Žig info“ Milana Jovanovića nastavlja se danas u 9.30 sati u Drugom osnovnom sudu u Beogradu.

Na prethodnom ročištu Dragoljub Simonović, koji je optužen da je podstrekivao paljenje kuće Milana Jovanovića, izjasnio se da se „apsolutno ne, u celosti“ ne oseća krivim po tačkama optužnice, kao i da ne pristaje na naknadu štete Jovanoviću.

Vladimir Mihajlović, koga je prema optužnici Simonović podstrekivao da zapali automobil Jovanovića izjasnio se da „jeste počinio krivično delo“, ali ne u toj meri, kao što piše u optužnici.

Igor Novaković, koga je Mihajlović, prema optužnici podstrekivao tako što mu je rekao da za njega ima posao, a koji je zatim angažovao Aleksandra Marinkovića rekavši mu adresu Milana Jovanovića na kojoj se nalazi automobil koji treba da bude zapaljen, rekao je da je u „određenom delu“ kriv.

Okrivljeni da je direktni izvršilac, jer je razbio prozor na garaži kuće Milana Jovanovića, a zatim ubacio motolovljev koktel Aleksandar Marinković priznao je krivicu, ali „delimično“.

Zamenik javnog tužioca Predrag Milovanović predložio je, između ostalog, da sud sasluša okrivljene zbog iskaza koji se ne slažu, oštećene, svedoke, uzme u obzir medicinske i izveštaje veštaka, kao i komunikaciju telefonima okrivljenih.

Suđenje optuženima za paljenje kuće Milana Jovanovića započeto je 9. aprila ove godine.

Podsetimo, Milanu Jovanoviću u noći 11. na 12. decembar prošle godine oko 3.30 časova zapaljena je kuća u Vrčinu motolovljevim koktelom koji je napadač ubacio kroz razbijeni prozor garaže. Jovanović je u tom trenutku bio sa suprugom u kući.

* Preuzimanje delova ili celokupnog teksta je dozvoljeno uz obavezno navođenje izvora

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi