Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Dmitrović: Prvo saopštiti zbog čega sam smenio šefa deska, pa o „aktuelnim trivijalnostima“ u „Večernjim novostima“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

16. 09. 2019.

Autor: J. Pešić Izvor: UNS

Dmitrović: Prvo saopštiti zbog čega sam smenio šefa deska, pa o „aktuelnim trivijalnostima“ u „Večernjim novostima“

Nekadašnji direktor i glavni i odgovorni urednik Radomir Dmitrović nije želeo da za Udruženje novinara Srbije (UNS) govori o prodaji lista „Večernje novosti“ smederevskom biznismenu Bobanu Rajiću, već je podsetio na sudski spor između bivšeg šefa deska Srđana Škora i Kompanije Novosti.

„Pre nego što se pozabavimo aktuelnim trivijalnostima u ‘Novostima’, red je da se saopšti rezultat višegodišnje medijsko-političke istrage (vođene od strane ovih koji sada kukaju nad sudbinom ’Večernjih novosti’) zbog čega je Ratko Dmitrović smenio šefa deska“, rekao je UNS-u Dmitrović.

Kako kaže „od tog pitanja nema važnijeg, ni onda, ni danas“, kao i da se „nada da shvataju, oni koji treba da shvate“.

Podsetimo, Apelacioni sud u Beogradu prošle godine potvrdio je presudu Prvog osnovnog suda da je nekadašnji šef deska „Večernjih novosti“ Srđan Škoro nezakonito premešten na mesto pomoćnika odgovornog urednika dnevnog lista „Sport“.

Prema aneksu ugovora iz maja 2014. godine, Škoro je „zbog izmenjenih okolnosti“, odnosno „zbog potrebe procesa i organizacije rada“ iz redakcije „Večernjih novosti“ premešten u list „Sport“, na mesto pomoćnika odgovornog urednika.

U tužbi je navedeno da Škorov premeštaj nije motivisan razlozima iz domena radno-pravnih odnosa i da predstavlja kaznu za njegovo gostovanje u Jutarnjem programu Radio-televizije Srbije u prelistavanju štampe, na dan inaugurisanja Vlade 2014. godine, a u kom je kritikovao izbor ministara u toj Vladi.

* Preuzimanje delova ili celokupnog teksta je dozvoljeno uz obavezno navođenje izvora

Komentari (1)

ostavi komentar
pet

20.09.

2019.

Zale [neregistrovani] u 22:26

Cenzura

Zašto komentare na ovu temu i dalje cenzrišete!?
Pamtimo, beležimo i ne zaboravljamo....

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi