Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Policija u Brusu pola godine ne dostavlja izveštaj tužilaštvu o isključenju struje u vreme emisije "Život priča"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

13. 09. 2019.

Autor: J. Pešić Izvor: UNS

Policija u Brusu pola godine ne dostavlja izveštaj tužilaštvu o isključenju struje u vreme emisije "Život priča"

Policija u Brusu, šest meseci od zahteva tužilaštva za prikupljanje informacija o isključenju struje u Domu kulture u vreme emisije TV Prve „Život priča“, nije dostavila izveštaj tužilaštvu, saznaje Udruženje novinara Srbije (UNS).

UNS-u je v.f. javnog tužioca u Brusu Milan Mihajlović rekao da policijska stanica u Brusu nije dostavila izveštaj iz koga bi se na nesumljiv način moglo zaključiti na koji način je došlo do nestanka struje ili eventualno ko je to uradio.

Podsetimo, prikazivanje emisije TV Prve u Brusu, 27. februara ove godine u kojoj je gošća bila Marija Lukić, a koja je tadašnjeg predsednika Opštine Brus Milutina Jeličića tužila za polno uznemiravanje, prekinuto je.

Tada su mediji pisali da je Jeličić zahtevao da se isključi struja kablovskoje televiziji u Domu kulture, što je on UNS-u negirao.

„Ne znam zbog čega je nestala struja baš u to vreme. Znam da je često nestajala struja u Domu kulture zbog jednog priključka na trafo stanici koja je u dvorištu, a koja nema upotrebnu dozvolu od Skupštine opštine Brus“, rekao je tada UNS-u Jeličić.

Tužilaštvo u Brusu je po prijavi građanina da je nestao signal kablovskog operatora „Siti servis“, naložilo policiji da istražuje ovaj slučaj, kako bi proverilo da li je izvršeno krivično delo sprečavanja štampanja i rasturanja štampanih stvari i emitovanja programa po članu 149 Krivičnog zakonika.

Inače, u Domu kulture u Brusu postoji šest ulaza, od kojih je samo jedan pod nadzorom kamere. U noći kada je nestala struja u Domu kulture, u kome je tehnika lokalnog kablovskog operatora „Siti Servis“, fizički je isključena sklopka, a oštećenja kablova nije bilo, saznao je ranije UNS.

UNS je tražio hitnu istragu i rasvetljavanje svih okolnosti prekida kablovske televizije u Brusu. UNS-u je tada u EPS-u u Brusu rečeno da „nije tačna informacija da su oni isključili struju“. „Pretpostavljamo da je neko u zgradi Doma kulture isključio struju, a to nema veze sa EPS-om“, rečeno je UNS-u.

Milutin Jeličić je u martu ove godine podneo ostavku na mesto predsednika Opštine pismom javnosti. Ostavka Milutina Jeličića konstatovana je nakon mesec dana na sednici Skupštine opštine Brus.

* Preuzimanje delova ili celokupnog teksta je dozvoljeno uz obavezno navođenje izvora

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi