Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Милутин Јеличић поднео оставку на место председника Општине Брус
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

02. 03. 2019.

Аутор: Ј. Пешић Извор: УНС

Милутин Јеличић поднео оставку на место председника Општине Брус

Председник Општине Брус Милутин Јеличић је како је пренео Танјуг у петак у 18.35, у писму јавности поднео оставку, након што је оптужен да је захтевао да се у Дому културе искључи струја, а тиме и кабловски сигнал у време емисије ТВ Прва у којој га је гошћа Марија Лукић оптужила за полно узнемиравање. Он се до окончања процеса који се води против њега, неће више обраћати јавности, наводи се у писму Јеличића.

Шта је Блиц објавио у 16 часова?

Портал „Блиц“ данас је најавио да ће Милутин Јеличић поднети оставку на место председника Општине Брус, као и да га је на ту одлуку натерала Српска напредна странка.

Јеличић се након те информације није јављао УНС-у.

На смс поруку из УНС-а да ли ћутање значи да не даје оставку, Јеличић нас је позвао, а затим је прекинуо везу.

Шта је УНС-у рекао Милутин Јеличић у 16.01 часова?

Коментаришући тврдње медија да је захтевао да се искључи струја у Дому културе, Милутин Јеличић,  рекао је УНС-у да „то није тачно“.

„Не знам због чега је нестала струја баш у то време. Знам да је често у последње време нестајала струја у Дому културе због једног прикључка на тој трафо станици која је у дворишту, а која нема употребну дозволу од Скупштине општине Брус“, рекао је он и додао да ће своју невиност доказати на суду.

„Не желим да на овај начин утичем на судске одлуке као што то чини Марија Лукић и медији који је прате. Тужићу све медије, као и лица која воде медијски линч“, рекао је УНС-у Јеличић.

Шта је УНС-у рекао в.д. јавног тужиоца у Брусу у 15 часова?

В.д. јавног тужиоца у Брусу Милан Михајловић рекао је данас УНС-у да полиција по хитном поступку истражују и проверава случај од 27. фебруара када је нестао кабловски сигнал у Брусу у време емисије ТВ Прва „Живот прича“.

Милан Михајловић рекао је УНС-у да је добио пријаву грађанина по којој испитују да ли је  повређен став два члана 149 Кривичног законика“.

„Још увек нема извештаја из полиције, али она интезивно истражује“, рекао је УНС-у Михајловић.

Подсетимо, у члану 149 Кривичног законика наводи се да за спречавање или ометање емитовања телевизијског програма запрећена је казна затвора до годину дана.

Шта се дешавало јуче?

Подсетимо, УНС јуче је тражио да се хитно испитају и истраже све околности прекида кабловске телевизије у време емисије ТВ Прва „Живот прича“.

УНС-у у ЕПС-у у Брусу речено је да „није тачна информација да су они искључили струју“.

„Претпостављамо да је неко у згради Дома културе искључио струју, а то нема везе са ЕПС-ом“, речено је УНС-у.

Новинарка ТВ Прва и ауторка емисије „Живот прича“ Татјана Војтеховски рекла је УНС-а да је овај инцидент „део понашања локалног моћника“.

„Кабадахијско понашање председника Општине Брус говори да може и да искључи струју како се не би гледала емисија и да му нико ништа не може. Ово је притисак на слободу медија“, рекла је УНС-у Војтеховски.

 

 

 

 

Коментари (2)

Остави коментар
суб

02.03.

2019.

Realan [нерегистровани] у 08:55

Ah

"Slobodna" Vojtehovski o slobodi? Licemerno.

Одговори
пет

01.03.

2019.

Kuzma [нерегистровани] у 20:58

Bože pravde

U buvaru brale!

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси