Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Sloboda medija za bivšeg direktora u Šapcu: Tvoje novine će biti ukinute kada drugi dođu na vlast (VIDEO)
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

07. 08. 2019.

Autor: J. P. Izvor: UNS

Sloboda medija za bivšeg direktora u Šapcu: Tvoje novine će biti ukinute kada drugi dođu na vlast (VIDEO)

Televizija Šabac obavestila je Udruženje novinara Srbije (UNS) da je nekadašnji direktor Plivačkog maratona „Jarak- Šabac“ Vojislav Mijić, na jučerašnjoj konferenciji koju je organizovao u prostorijama šabačke televizije „As“, vređao novinare i pretio medijima da će ih ugasiti kada neko drugi dođe na vlast.

„Iako su mu se prisutni novinari novina ‘Podrinskih’ i ’Glasa Podrinja’ i televizija ’AS’ i ’Šabac’ obraćali sa ’gospodine Mijiću’, konferencija je protekla u neprijatnom tonu jer ih je optuživao da su došli ’tendenciozno da ga napadnu’ , ’lažno optužuju’, ’postavljaju glupa pitanja’ i ’obmanjuju javnost’, navodi se u saopštenju Televizije Šabac koje je prosleđeno UNS-u.

U saopštenju redakcije televizije Šabac navodi se da je Mijić pretnje uputio novinaru „Podrinskih“ Ivanu Kovačeviću, posle pitanja koja mu se nisu dopala.

„Došao si ovde tendenciozno, nisi ni pozvan. Ja bih te zamolio da u tvojim novinama moje ime više ne uzmeš, niti slučajno, je l’ ti jasno? A novine će ti biti ukinute kada dođu drugi ljudi na vlast u Šapcu“, rekao je Mijić u video snimku koji je Televizija Šabac poslala UNS-u.

Na snimku se čuje da Mijić kolegi Kovačeviću kaže „pljuvačino“ i da je došao „tendenciozno da laže“.

Inače, Mijić je, kako se navodi u saopštenju Televizije Šabac, „simpatizer" Srpske napredne stranke koji je 13. juna ove godine govorio na protestu ove stranke ispred Gradske uprave u Šapcu.

Komentari (1)

ostavi komentar
čet

08.08.

2019.

Realan [neregistrovani] u 03:45

Ah

Zar nisu vlasnici "slobode" i "nezavisnosti" najveci lazovi, kadije i sudije sveta? Zar im je javna istina smetnja?

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi