Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Pavlović nezadovoljna ponudom OFPS-a, novi sastanak sa Zekić
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

05. 05. 2019.

Autor: J. Pešić Izvor: UNS

Pavlović nezadovoljna ponudom OFPS-a, novi sastanak sa Zekić

Organizacija proizvođača fonograma Srbije (OFPS) sutra će odblokirati račun Kanala 9, ali će u roku od 30 dana tražiti da se reši plaćanje naknade kroz sporazum. Vlasnica novosadskog Kanala 9 Maja Pavlović kaže da to nije ono što traži i što joj je obećala članica Saveta Regulatornog tela za elektronske medije (REM) Olivera Zekić.

„To nije ono što sam navela u zahtevu. Tražim da OFPS povuče sva izvršenja i vrati na račun novac koji je skinuo Kanalu 9 po presudama koje su nezakonite. Njihovi advokati treba da dobiju nalog za zastoj u postupku do rešenja Ustavnog suda“, rekla je UNS-u Maja Pavlović.

Ona kaže da će danas opet razgovarati sa Oliverom Zekić i reći da je ovakvo rešenje ne interesuje.

U pisanom odgovoru UNS-u direktor OFPS-a Nikola Vilotić, nakon jučerašnjeg razgovora Pavlović sa Zekić, naveo je da će nakon što odblokiraju račun Kanala 9 zbog teške finansijske situacije, u roku od 30 dana tražiti da se reši plaćanje naknade kroz sporazum „imajući u vidu da postoji izvršna sudska odluka, koja se u svakom momentu može aktivirati“.

„U narednih 30 dana nećemo pokretati druge izvršne postupke protiv Kanala 9“, rekao je UNS-u Vilotić.

Maja Pavlović kaže za UNS da je OFPS skinuo Kanalu 9 po izvršenju prvog postupka novac koji treba da joj vrati, jer u suprotnom neće prekinuti tronedeljni štrajk glađu, a da je zbog izvršenja drugog postupka njen račun blokiran.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi