Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  OFPS nudi dug na rate, Pavlović odbija ovu ponudu
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

04. 05. 2019.

Autor: J. Pešić Izvor: UNS

OFPS nudi dug na rate, Pavlović odbija ovu ponudu

„Organizacija proizvođača fonograma Srbije (OFPS) će Kanalu 9, kao i svim drugim emiterima, omogućiti otplatu duga u ratama, ukoliko Kanal 9 zaključi sporazum o otplati duga u ratama“, rekao je Udruženju novinara Srbije (UNS) direktor OFPS-a Nikola Vilotić. Maja Pavlović smatra da bi prihvatanjem takve ponude priznala dug oko koga se spori.

Vilotić je UNS-u odgovorio da ukoliko Kanal 9 sa OFPS-om zaključi predmetni sporazum, ova organizacija će povući predlog za izvršenje, koji je nastao na osnovu pravosnažne i izvršne odluke suda i da će tada račun Kanala 9 biti odblokiran.

Međutim, vlasnica Kanala 9 iz Novog Sada Maja Pavlović rekla je UNS-u da „apsolutno ne pristaje da zaključi taj sporazum“, jer bi to značilo da priznaje dug oko koga se spori.

Prvi zahtev Maje Pavlović koja od juče štrajkuje glađu ispred zgrade Regulatornog tela za elektronske medije (REM), upućen je OFPS-u.

Ona od OFPS-a traži da povuče sva izvršenja i vrati na račun novac koji je skinuo Kanalu 9 po presudama za koje tvrdi da su nezakonite, kao i da u svim postupcima koje vode protiv Kanala 9 OFPS i Sokoj zatraže zastoj, dok se ne okončaju postupci pred Ustavnim sudom.

Maja Pavlović, koja 20 dana štrajku glađu,  rekla je danas UNS-u da je razgovarala sa članicom Saveta REM-a Oliverom Zekić koja joj je rekla da će učiniti sve da se u toku dana ispune njena četiri zahteva kako bi prekinula štrajk.

 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi