Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  UNS saznaje: Bogoljub Pješčić poslao preteći SMS uredniku Bete
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

29. 03. 2019.

Autor: D. Bjelica Izvor: UNS

UNS saznaje: Bogoljub Pješčić poslao preteći SMS uredniku Bete

Nekadašnji vlasnik internet provajdera Absolut OK Bogoljub Pješćić potvrdio je Udruženju novinara Srbije (UNS) da je poslao SMS poruku glavnom i odgovornom uredniku Bete Draganu Janjiću i da je zbog toga saslušan u policiji.

"Ako u subotu bude nereda, čini mi se da će Beta biti spaljena. Ništa strašno kao u RTS, demokratski izraženo nezadovoljstvo“, piše u poruci koja je u sredu stigla na mobilni telefon Dragana Janjića. Beta je preteći SMS prijavila policiji, ali javnosti nije saopštila da je identitet osobe koja je poruku poslala poznat uredniku i redakciji.

I Pješčić i Janjić potvrdili su UNS-u da se dugo poznaju. Pješčić negira da je pretio Janjiću i Beti, dok Janjić tvrdi da je od Pješčića dugo slušao prigovore na uređivačku politiku Bete, ali da prijavljeni SMS nije bio prigovor već pretnja koju je morao da podeli sa kolegijumom.

„Znam ko je poslao poruku. Beta je prijavila, jer se radi o pretnji Beti, a poruka je stigla na moj telefon. Poznajem čoveka jako dugo i ne znam šta se s njim dogodilo“, rekao je Janjić UNS-u i potvrdio da je Absolut OK, firma u nekadašnjem vlasništvu Pješčića, bio internet provajder Bete do prodaje SBB-u.

Pješčić je UNS-u rekao da urednika Bete zna 25 godina, da je informacioni sistem Bete razvila firma Absolut OK, da dobro zna i Janjićevog sina koji je radio u njegovoj firmi Absolut OK gde je nastavio da radi i po promeni vlasnika. Pješčić odbacuje tvrdnje da se radi o pretnji već da je do SMS poruke koju je poslao Janjiću došlo zbog Janjićevog tvita sa kojim se ne slaže.

„Napisao je tvit, otprilike, da je vreme da se prekine sa tom šaradom i pričom o upadu u RTS, da je to sve obična glupost i da se to ništa nije dogodilo. I ja napišem, kakva bi reakcija Draganova bila da je samo jedan čovek došao i počeo da viče u Beti, samo jedan. Napisao sam mu poruku, ’Dragane, ako se neka glupost desi u Beogradu pa izgori Beta, hoće li i onda i to biti u redu’. Posle toga sam ga pozvao i pričao sam s njim jedno 15 minuta i kažem: ’Nemoj bre tako Dragane, ne možeš biti takav fašista prema kolegama. Da l’ se ti slažeš sa njima ili ne to je druga stvar, ipak su neke tvoje kolege. Ali podržavati rulju bilo koje vrste, bilo kog političkog opredeljenja za mene je neukusno’“.

 

Komentari (2)

ostavi komentar
pet

29.03.

2019.

Слободан Ћук [neregistrovani] u 20:27

НЕМА ИЗНЕНАЂЕЊА

И код Јањића и код Шабића све је кристално јасно. Нема изненађења: повратити некадашње позиције у власти по сваку цену. Буквално по сваку. То што ће Бета да буде колатерална штета, баш брига Јањића и што ће нека усијана глава да буде то исто због Шабића, нема везе.
Изверзирали су се они око колатералне штете још давних година. Због тога-нема изненађења.

Odgovori
pet

29.03.

2019.

anonymous [neregistrovani] u 17:47

ŠTA JE VAMA?

Ljudi, stvarno šta je vama? Što stralno primičete baklju buretu baruta? Najpre Šabić, sad Janjić. Koristite svaku priliku da unesete nemir. Ili ko zna kakvu još goru nevolju.Možemo li bar neki dan da živimo bez izmišljenih vesti ? Janjić se nalazio i na odgovornim političkim dužnostima, BETU sam shvatao kao ozbiljnu agenciju, a šta je sad ovo. Ulične kamere su otkrile i neistinu koju je prvi lansirao bivši poverenik Šabić. A onda ke na sva zvona razglasili raznorodni lideri da bi prikupili nekakve poene i zakvali kašu. I obe informacije na kraju ćorak - u interesu nagoveštavanog haosa. Za to treba da se odgovora zbog većine naroda koji gleda svoja posla. A UNS svaka čast što je objavio tekst na koji se "nadovezujem" u ime mira. Hvala.

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi