Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  UNS dostavio podatke v.f. predsednika Vrhovnog kasacionog suda o zabrani praćenja suđenja u Brusu
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

28. 03. 2019.

Autor: J. P. Izvor: UNS

UNS dostavio podatke v.f. predsednika Vrhovnog kasacionog suda o zabrani praćenja suđenja u Brusu

Udruženje novinara Srbije (UNS) danas je poslalo v.f. predsednika Vrhovnog kasacionog suda Dragomiru Milojeviću podatke o zabrani novinarima da 5. februara 2019. godine prate suđenje u Osnovnom sudu u Brusu, kako bi podneo prijavu disciplinskom tužiocu Visokog saveta sudstva.

Dragomir Milojević juče je na skupu „Odnos suda i medija“ rekao da je predsednik Osnovnog suda u Brusu postupio nezakonito kada je isključio novinare sa suđenja, kao i da će podneti ovu prijavu ukoliko mu novinarska udruženja dostave informacije o ovom slučaju.

Podsetimo, dopisnici „Večernjih novosti“ iz Kruševca Sofiji Babović, novinaru televizija Prva i O2 Ljubiši Leševiću i novinaru „Blica“ i N1 Nenadu Božoviću 5. februara 2019. godine nije bilo dozvoljeno da prisustvuju suđenju u Osnovnom sudu u Brusu.

„Sud je ovo obrazložio zabranom snimanja i fotografisanja, iako je naš novinar pojasnio da želi samo da prisustvuje suđenju“, rečeno je tada UNS-u u „Večernjim novostima“.

Prethodno je novinarka Sofija Babović tražila i pisanim putem da joj se odobri prisustvo ovom suđenju, kako je tada obavestila UNS.

Zamenica predsednika suda u Brusu Danica Mihajlović odgovorila je Babović da „sudeći sudija nije dao svoju saglasnost za prisustvo novinara u sudnici, kao ni Osnovni javni tužilac u Kruševcu“.

UNS je tada protestovao jer novinarima nije bilo omogućeno da prate suđenje i tražio da im Osnovni sud u Brusu ubuduće omogući praćenje suđenja.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi