Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Sud upisao potraživanje Dubravke Raičević Šerić na polovinu vlasništva „Politike“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

08. 02. 2019.

Izvor: UNS

Sud upisao potraživanje Dubravke Raičević Šerić na polovinu vlasništva „Politike“

Bivša zaposlena u finansijama Politike a.d. Dubravka Raičević Šerić iz Beograda odlukom Prvog osnovnog suda u Beogradu stekla je založno pravo na 100% udela "Politike" a.d. u „Politici novine i magazini“ (PNM), izdavaču dnevnog lista „Politika“, stoji na sajtu Agencije za privredne registre (APR).

Kako UNS saznaje, iznos založnog prava je oko deset hiljada evra, a knjigovodstvena vrednost udela Politike A.D. u PNM je oko 38 miliona evra, odnosno 3.800 puta veća.

Za poznavaoce prilika, nije uobičajena praksa da sud prihvati zalog koi je nesrazmerno veći od potraživanja.

Inače, po saznanjima UNS-a, u pitanju je parnica zbog otkaza koji je Dubravki Raičević Šerić dao bivši direktor Politike a.d. Milorad Gušavac. Prema saznanjima UNS-a, Dubravka Raičević Šerić je u međuvremenu otišla u penziju.

Presuda je doneta 2016, zaključak o izvršenju 23. januara 2019. godine, a zabeležba na APR-u upisana je pre dva dana, 6. februara.

Dubravka Raičević Šerić, međutim, ne može da naplati svoja potraživanja od Politike a.d. jer je ova kompanije u postupku Unapred pripremljenog plana reorganizacije (UPPR), kojim je ova kompanija zaštićena od direktne naplate poverilaca.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi