Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Smajlović: Đorđe Martić stavio Ćuruviju u tekst i dao naslov „Ćuruvija dočekao bombe“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

28. 11. 2018.

Autor: K. Kovač Izvor: UNS

Smajlović: Đorđe Martić stavio Ćuruviju u tekst i dao naslov „Ćuruvija dočekao bombe“

Povodom činjenice da su Đorđe Martić i Goran Kozić poslednjih nedelja objavili čitav niz tekstova u kojim je optužuju da je odgovorna za bombardovanje NATO posle ubistva Ćuruvije, zato što je u vreme bombardovanja bila konsultant Vašington posta, Ljiljana Smajlović je rekla da je u to vreme zapravo honorarno radila za Njujork tajms.

„Suprotno lažima Đorđe Martić – Goran Kozić, nisam u to vreme bila ni konsultant Vašington posta i nisam radila za Vašington post, ali mi se čini da oni imaju DB-ovske informacije da jesam“, rekla je danas članica Komisije za istraživanje ubistava novinara i predsednica Suda časti UNS-a Ljiljana Smajlović u Jutarnjem programu TV Pink.

Ona je navela da pogrešna informacija dolazi otuda što je sa izveštačem Vašington posta otišla na mesto ubistva Ćuruvije, što Koziću i Martiću može da bude poznato samo iz policijskih izvora.

Majkl Dobs, dopisnik Vašington posta iz Beograda u vreme bombardovanja, kaže Smajlović, bio je njen dobar poznanik i prijatelj i na večeri u svom domu ukazao je gostoprimstvo Slavku Ćuruviji, Branki Prpi i njoj. To je bilo nekoliko meseci pre NATO bombardovanja Jugoslavije i pre ubistva Ćuruvije.  

„On je mene (kad je saznao za ubistvo Ćuruvije, prim.UNS) pozvao da zajedno odemo na lice mesta i mi smo zajedno otišli i u stan Branke Prpe. Znači, ja sam tamo bila sa novinarom Vašington posta, na mestu gde je ubijen Ćuruvija. Meni se čini da su to udbaške informacije, to što se pojavljuje Vašington post u tekstovima Đorđa Martića. Mene je čak ovih dana pitao kolega iz Njujork tajmsa, čiji sam konsultant u to vreme bila: 'A, što stalno pominju Vašington post', jer on zna da sam ja stvarno u to vreme radila za Njujork tajms. Eto, to je malo zastrašujuće, to su ili stare ili nove veze u Državnoj bezbednosti koje su ovi novinari, posebno ovaj Martić, koji je izabrao da kaže „Ćuruvija dočekao bombe“. Znate, novinar koji je u Ekspres Politici potpisao tekst Ćuruvija dočekao bombe (Miroslav Marković, prim. UNS), on nije nigde pomenuo Ćuruviju, on je pomenuo neke druge ljude. Đorđe Martić je izbacio sve te druge ljude, stavio Ćuruviju i stavio naslov 'Ćuruvija dočekao bombe'. On se meni sad čini u posedu nekih udbaških informacija koje koristi javno“.

Komentari (1)

ostavi komentar
čet

29.11.

2018.

anonymous [neregistrovani] u 07:23

stari film

Znamo sta ste radili proslog leta...

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi