Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Preminuo Đorđe Radošević
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

10. 10. 2018.

Izvor: UNS

Preminuo Đorđe Radošević

Doajen televizijske reportaže, prvi urednik dopisništva RTS-a u Nišu i član UNS-a Đorđe Radošević preminuo je juče u 82. godini u Nišu.

Đorđe Radošević rođen je 10. oktobra 1937. godine u Nišu. Završio je Pravni fakultet u Beogradu.

Bavio se umetničkom fotografijom u Foto-kino klubu u Nišu. Svoje prve televizijske priloge objavio je u eksperimentalnom programu Televizije Beograd 1962. godine.

Njegove reportaže iz Norveške, Poljske, Čehoslovačke i Austrije, spadaju u vrhunske. Osim izveštavanja iz Niša i regiona, ali i iz drugih krajeva Srbije i Jugoslavije, snimao je i tematske priloge za Radio televiziju Beograd u kojoj je radio do penzije.

Bronzanu povelju na „Interferu“ dobio je 1998. za reportažu "Na putu kući", a 2001. srebrnu medalju za reportažu "Gostuša".

Bio je član Uprave UNS-a.

Opelo i sahrana biće u petak, 12. oktobra, u 13 sati na Novom groblju u Nišu.

Komentari (1)

ostavi komentar
sre

10.10.

2018.

anonymous [neregistrovani] u 17:47

MAJSTOR

Bio je majstor TV novinarstva i od njega se imalo šta učiti.A što se reportaža tiče, bio je velemajstor. Odlično je jedno vreme bio predsednik Društva novinara Niša.SlSramno je najuren u penziju čistkom koju su mu priredili Julovski kadrovi u dopisništvu RTS u Nišu.Neka mu je večna slava, a one koji su se sramno poneli prema njemu neka prati večna sramota!

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi