Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  U 2018. godini RTS-u iz budžeta 200 miliona dinara za digitalizaciju arhiva
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

29. 12. 2017.

Autor: J. Pešić Izvor: UNS

U 2018. godini RTS-u iz budžeta 200 miliona dinara za digitalizaciju arhiva

Budžetom za narednu godinu za Radio - televiziju Srbije (RTS) opredeljeno je 200 miliona dinara kako bi digitalizovala svoj arhiv, rečeno je Udruženju novinara Srbije (UNS) u Ministarstvu kulture i informisanja.

Za osnovne delatnosti javnih medijskih servisa iz budžetske kase planirano je kao i u prethodne dve godine, 4 milijarde dinara.

Zakonom o budžetu koji je Skupština usvojila u decembru, za „projektno finansiranje javnih medijskih servisa“ izdvojeno je dodatnih 1.120.900.000 dinara.

Ovaj iznos, kao što je ranije pisao UNS, najvećim delom (više od 900 miliona dinara) namenjen je za izgradnju zgrade Radio – televizije Vojvodine (RTV) u Novom Sadu. Za zgradu RTV - a, inače, budžetom za 2018. godinu izdvojeno je 500 miliona dinara više u odnosu na prethodnu godinu.

Preostalih 200 miliona, kako stoji u budžetu, opredeljeno je za „specijalizovane usluge“.

Ovaj novac, kako su iz Ministarstva kulture rekli UNS-u, predviđen je samo za digitalizaciju arhiva Javne medijske ustanove RTS-a, što je u skladu sa članom 43 Zakona o javnim medijskim servisima, i za to neće biti raspisivan konkurs.

Kako se navodi u ovom članu Zakona, deo sredstva se može obezbediti i iz budžeta Republike Srbije i budžeta Autonomne Pokrajine Vojvodine za projekte, između ostalih namenjene razvoju novih tehologija, digitalizacije arhiva, digitalizacije tehnološke opreme.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi