Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Radomirović: UNS će dati svoj doprinos u izradi Medijske strategije
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

21. 12. 2017.

Autor: J. P. Izvor: UNS

Radomirović: UNS će dati svoj doprinos u izradi Medijske strategije

Predsednik Udruženja novinara Srbije (UNS) Vladimir Radomirović rekao je na dodeli godišnjih nagrada da će Udruženje dati svoj doprinos u izradi Medijske strategije iako neće učestvovati u Radnoj grupi za izradu te strategije.

„Ne treba sumnjati u to da će UNS da uloži maksimum napora da se kroz Medijsku strategiju, odnosno izmene zakonodavstva, obezbedi izdvajanje najmanje dva odsto budžeta lokalnih samouprava za medije. Tražićemo da projektno sufinansiranje bude privilegija, pre svega onih medija koji poštuju prava zaposlenih i profesionalne standarde“, rekao je Radomirović.

Radomirović je podsetio prisutne da je bivša članica Radne grupe koja je predstavljala UNS Ljiljana Smajlović, podnela ostavku na ovo mesto iz protesta što je za državnog sekretara za medije izabran Aleksandar Gajović koji je u javnim izjavama govorio da žene ne mogu uspešno da vode kuću a i neku ozbiljniju funkciju u državi.

„Mi, novinari znamo koliki uticaj žene imaju na novinarstvo. I žene su se dokazale na rukuvodećem mestu u novinarstvu, uvek i iznova. Ovim putem pozivam državnog sekretara Gajovića da se javnosti izvini za svoje ranije izjave“, rekao je Radomirović.

U obraćanju prilikom dodele nagrada UNS –a  Radomirović je rekao da je ovo bila „bila teška godina za novinare i medije, od ekonomskog pustošenja lokalnih medija, preko napada, pritisaka i pretnji, do pada poštovanja Kodeksa novinara Srbije“.

On je na UNS – ov 136. rođendan istakao da je „je Udruženju novinara Srbije ove godine  poverenje ukazalo više od 2000 novinara, koliko je platilo članarinu“ i da je „Udruženje uspelo da vlastitim sredstvima obezbedi beskamatne pozajmice članovima, u iznosu od oko 100.000 evra i bespovratnu pomoć od oko 10.000 evra“.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi