Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Mesec dana bez odgovora ko je i sa kojim motivima obio stan novinarke Dragane Pećo
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

09. 08. 2017.

Autor: K. Kovač Izvor: UNS

Mesec dana bez odgovora ko je i sa kojim motivima obio stan novinarke Dragane Pećo

Ni mesec dana od obijanja stana novinarke portala KRIK Dragane Pećo policija nije utvrdila ko su odgovorni, koji su motivi provale i ima li ona veze sa poslom kojim se bavi. Kako je UNS-u rečeno iz kabineta ministra unutrašnjih poslova „istraga i dalje traje, a policija intenzivno radi na rasvetljavanju svih okolnosti ovog slučaja“. „Po nalogu Prvog osnovnog javnog tužilaštva obavljen je razgovor sa više osoba u cilju identifikacije počinilaca, a pregledan je i video-nadzor sa okolnih zgrada. U interesu istrage trenutno nismo u mogućnosti da vam saopštimo više detalja“, rekli su UNS-u u MUP-u.

Dragana Pećo rekla je za sajt UNS-a da je sve više ubeđena da obijanje stana ima veze sa njenim novinarskim radom.

„Postoji sumnja i kako vreme prolazi sve sam više ubeđena da se to desilo zbog mog novinarskog posla. Ne sme se zaboraviti činjenica da se bavim istraživačkim novinarstvom“, rekla je Pećo UNS-u.

Kako je dodala, od početka istrage niko je od nadležnih ne obaveštava o rezultatima.

„Ni koleginica iz KRIK-a koja je pisala o ovoj temi od policije nije dobila odgovore“, rekla je Pećo. 

Stan novinarke KRIK-a obijen je 7. jula ove godine. Provalnici su, kako je tada saopštio KRIK, ispreturali stvari, ali nisu iz stana odneli ništa od vrednosti.

UNS je u reagovanju zatražio da policija u najkraćem roku otkrije ko je i s kojim motivima obio stan novinarke koja piše o slučajevima u vezi sa kriminalom i korupcijom.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi