Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Direktori "Novosti" kažu da nisu podneli ostavke, izvor UNS-a tvrdi suprotno
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

05. 07. 2017.

Autor: D. Bjelica Izvor: UNS

Direktori "Novosti" kažu da nisu podneli ostavke, izvor UNS-a tvrdi suprotno

Izvršni direktor za opšte poslove Kompanije „Novosti“ Radomir Vidaković pozvao je Udruženje novinara Srbije i rekao da je iznenađen da na našem portalu čita „pismenu komunikaciju internog karaktera“ i da izvršni direktori nisu podneli ostavke kako je to UNS ranije napisao.

„Ne znam kako je moguće da cure informacije iz 'Novosti'. Mi imamo primarni cilj kako spasiti Kompaniju. Izvršni direktori nisu iz novinarske struke, već stručna lica iz finansija, ekonomije. Nadzorni organ je organ upravljanja i zatražili smo da se do kraja ovog meseca javno definiše koja je upravljačka struktura“, rekao je Vidaković.

Na pitanje da li su izvršni direktori podneli neopozive ostavke Nadzornom odboru, kako je UNS ranije objavio, Vidaković je rekao da nisu. 

„Iznenađeni smo da pismena komunikacija internog karaktera izlazi na portal i na način slobodnog tumačenja, a ne kao izvorna informacija. To je poslovna komunikacija. Nismo podneli ostavke. Imamo zakazanu sednicu Nadzornog odbora u utorak i na osnovu tih informacija ćemo odlučiti da li ćemo podneti ostavke“, rekao je Vidaković.

On je dodao da izvršni direktori „do sada i ubuduće ne žele da otežaju stanje kompanije, već da dele sudbinu sa zaposlenima u borbi za očuvanje kompanije i egzistencije zaposlenih“. 

„Molimo Vas da informacije interesnih grupa pre objavljivanja na sajtu UNS-a prvo proverite“, rekao je Vidaković.

Izvršni direktor zadužen za finansije Branko Vukićević rekao je da se tokom jučerašnjih konsultacija sa generalnim direktorom u ostavci Ratkom Dmitrovićem pojavilo i pitanje ostavki kao jedna od mogućnosti, da bi se stvari pokrenule sa mrtve tačke.

„Imali smo razmenu mišljenja Vidaković, Dmitrović i ja. On je to predložio, mi smo prihvatili sa nekom rezervom. To su neke stvari koje ćemo možda da uradimo, ali još ništa nismo ni potpisali ni napisali“, rekao je Vukićević.

UNS dobio informacije da su izvršni direktori podneli ostavke

Ranije danas UNS je objavio svoje saznanje da su tri izvršna direktora Kompanije „Novosti“ podnela neopozive ostavke.

Kako je UNS nezvanično saznao, ostavke su podneli izvršni direktor zadužen za finansije Branko Vukićević, za prodaju Tanja Blagojević i za opšte poslove Radomir Vidaković.

Izvor UNS-a naveo je da su oni ostavke podneli jer su nezadovoljni što nema napretka u rešavanju finansijskih problema Kompanije „Novosti“, kao i zbog neodgovarajuće reakcije Nadzornog odbora.

Izvršne direktore imenuje Nadzorni odbor Kompanije, a na predlog direktora i glavnog i odgovornog urednika. Ovi izvršni direktori najbliži su saradnici Ratka Dmitrovića, koji je Nadzornom odboru još sredinom maja podneo ostavku na mesto direktora i glavnog i odgovornog urednika.

UNS je ranije danas pozvao i predsednicu Nadzornog odbora Tanju Vidojević koja je kratko prokomentarisala da je ostavka izvršnih direktora „njihovo legitimno pravo“ i da ne može dalje da komentariše jer upravo ulazi na sastanak.

UNS je pozvao i Dragana Đukanovića, člana Nadzornog odbora "Novosti" koji je rekao da nema nikakvu informaciju o ostavkama i da je za izjave medijima zadužena Tanja Vidojević.

Na pitanje da li se uopšte Nadzorni odbor sastajao od majskih dešavanja u Kompaniji, Đukanović je rekao da ne može da govori i da "žuri na put".

UNS je nezvanično saznao i da je Nadzorni odbor Kompanije „Novosti“ na sednici održanoj 8. maja doneo zaključak da bude u stalnom zasedanju, ali je od tada nekoliko sednica zakazano, pa odloženo.

Naredna sednica zakazana je za utorak, 11. jul, ali, kako je UNS-u rečeno, dnevnim redom nije predviđeno rasprava o stanju u Kompaniji „Novosti“.

 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi