Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Извршни директори Компаније „Новости“ поднели неопозиве оставке
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

05. 07. 2017.

Аутор: К. Ковач Извор: УНС

Извршни директори Компаније „Новости“ поднели неопозиве оставке

Три извршна директора Компаније „Новости“ поднела су неопозиве оставке, сазнаје Удружење новинара Србије (УНС). Оставке су поднели извршни директор задужен за финансије Бранко Вукићевић, за продају Тања Благојевић и за опште послове Радомир Видаковић. Како УНС сазнаје, они су оставке поднели незадовољни што нема напретка у решавању финансијских проблема Компаније „Новости“, као и због неодговарајуће реакције Надзорног одбора на све што се догађа у Компанији.

Извршне директоре именује Надзорни одбор Компаније, а на предлог директора и главног и одговорног уредника. Ови извршни директори најближи су сарадници Ратка Дмитровића, који је и сам Надзорном одбору још средином маја поднео оставку на место директора и главног и одговорног уредника.

Овим потезом, комплетан менаџмент „Новости“ налази се у оставци.

Председница Надзорног одбора Тања Видојевић кратко је за УНС прокоментарисала да је оставка извршних директора „њихово легитимно право“ и да не може даље да коментарише јер управо улази на састанак.

УНС је позвао и Драгана Ђукановића, члана Надзорног одбора "Новости" који је рекао да нема никакву информацију о оставкама и да је за изјаве медијима задужена Тања Видојевић.

На питање да ли се уопште Надзорни одбор састајао од мајских дешавања у Компанији, Ђукановић је рекао да не може да говори и да "жури на пут".

Како УНС незванично сазнаје, Надзорни одбор Компаније „Новости“ је на седници одржаној 8. маја донео закључак да буде у сталном заседању, али је од тада неколико седница заказано, па одложено.

Наредна је заказана за уторак, 11. јул, али, како УНС сазнаје, на дневном реду неће бити стање у Компанији „Новости“.

Коментари (1)

Остави коментар
чет

06.07.

2017.

Душко М.Петровић [нерегистровани] у 19:02

Питање

У Србији само три листа излазе на језику и писму српског народа: Политика, Новости и Дневник. Остали дневни листови штампају се гајицом, хрватским писмом српског језика. Надам се да разумете разлику између гајице и латинице: гајица нема W, Q, X и Y, а латиница нема Đ, Ž, Č и Ć . Латиница, дакле, није хрватско писмо; латиница је писмо латинског језика.
Можда је у писмо проблем; политички, наравно. Министарство културе и информација требсало би да поразмисли о томе и да нађе начина да помогне новине које излазе на језику и писму народа по коме се зове држава. Туђе новине помажу туђи људи.
Здрав поздрав.

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси