Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  U sukobu Skota i "ološa" stradao UNS
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

20. 05. 2017.

Izvor: UNS

U sukobu Skota i "ološa" stradao UNS

Informer je tražio odgovor predsednika UNS-a Vladimira Radomirovića na pitanje zašto UNS nije reagovao saopštenjem na uvredu američkog ambasadora upućenu Informeru, a jeste zbog sramnog teksta Đorđa Martića o Slavku Ćuruviji. U intepretaciji Informera, odgovor predsednika UNS-a dokazuje da je "UNS sada postao umereno političko krilo američke imperijalističke politike".

Prenosimo odgovor Vladimira Radomirovića i link ka tekstu Informera.

Kao predsednik Udruženja novinara Srbije osudio sam postupak američkog ambasadora neposredno pošto je uvredio novinare Informera iako sam bio van zemlje, na godišnjem sastanku Evropske federacije novinara. Reagovala je i bivša predsednica UNS-a Ljiljana Smajlović, kao i bivši generalni sekretar UNS-a Nino Brajović, koji je sada državni sekretar za informisanje.

Uvredu koju je izrekao ambasador SAD osudili su mnogi državni funkcioneri, a sramni tekst Đorđa Martića u Politici, u kojem se navodi da je Slavko Ćuruvija sam kriv što nije demantovao gnusni napad u Politici Ekspres neposredno pred svoje ubistvo i u kojem se insinuira da je Ćuruviju ubio Zoran Đinđić, nije izazvao takvu osudu.

Podsetiću vas da je u toku suđenje ubicama Slavka Ćuruvije, koji je bio član UNS-a i koga je režim Slobodana Miloševića ubio zbog njegovog novinarskog rada. Danas je Politika pod kontrolom države koja ima obavezu da kazni ubice našeg kolege. Zbog toga je Udruženje novinara Srbije reagovalo saopštenjem. To će raditi uvek kad je u pitanju solidarnost sa kolegama koje su trpele ili trpe pritisak i nasilje. Ovu praksu bi i Infomer trebalo da gaji.

Tekst Informera naslovljen sa “Da li je UNS postao NUNS?! Zašto Udruženje novinara Srbije već tri dana ćuti o sramnom  napadu Skota na Informer!

Komentari (1)

ostavi komentar
sre

24.05.

2017.

anonymousMali Buda [neregistrovani] u 10:34

NEPODNOŠLJIVE LAŽI

Kao što Valjevo nikada nije bilo Kraljevo, takpo ni UNS neće biti NUNS.Toliko o toj insinuaciji ostrašćenih pojedinaca koji pokušavaju da politizuju navedena reprezentativna esnafska udruženja srpskih žurnalista.
Što se tiče nstavka "rasvetljavanja" ubistva Slavka Ćuruvije, to je posledica bezočnih izmišljotina i laži koje se vezuju za taj slučaj.U državi korumpirane policije i drugih udbaških službi, nemišnog sudstva i dominacije političara "opšte prakse" nije se moglo ništa značajnije očekivati.Zbog svega toga neprimeremno je da o tom događaju i smrti licitioraju Slavkove kolege.Njihovo je da pritiskaju vlast a ne da debatuju u stilu, primera radi, revizije Darvinove teorije o homo sapiensu...
Što se tiče ambasadora Skota, on je kao ugledni diplomata preterao bez obzira što je teško, bolje reći neprimereno, okvalifikovao uredništvpo Informera koje je bezbroj puta "uneređivalo" srpsko novinarstvo.

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi