Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Niko zainteresovan za opremu RTV Kragujevac, prodaja odložena za mart
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

09. 02. 2017.

Autor: K. Kovač Izvor: UNS

Niko zainteresovan za opremu RTV Kragujevac, prodaja odložena za mart

„Popisana oprema RTV Kragujevac nije danas prodata na licitaciji jer se nije pojavio nijedan zainteresovani kupac. Prodaja je odložena za 3. mart“, rekao je Udruženju novinara Srbije (UNS) predsednik sindikata "Nezavisnost" u ovoj televiziji Goran Antonijević. Kako je dodao, prodaja opreme RTV Kragujevac je oglašena zbog potraživanja poverilaca, ali i zaposlenih koji su televiziju tužili zbog neisplaćenih zarada.

Ovo nije prvi put da se oprema RTV Kragujevac zbog potraživanja zaposlenih i poverilaca nađe na javnoj licitaciji. U decembru prošle godine, na javnoj licitaciji, prodata je oprema u vrednosti od oko 1.200.000 dinara, a među kupcima je bio i Grad Kragujevac.

Podsetimo, Televizija Kragujevac je prekinula emitovanje programa 7. decembra. Krajem januara 2017. godine Ministarstvo privrede raskinulo je privatizaciju ovog medija.

„I dalje ne znamo koja je sudbina RTV Kragujevac. Sada smo vraćeni u državno vlasništvo, ali na naše pozive i dopise niko ne odgovara. Ni Ministarstvo privrede, ni Ministarstvo za rad. Država nikako da imenuje zastupnika kapitala, plate nam kasne već 9 meseci, nemamo overene zdravstvene knjižice, nemamo opremu za rad, direktorka je dala ostavku, urednica je na bolovanju, a mi na posao dolazimo svakodnevno. Danas ćemo napisati otvoreno pismo i premijeru Vučiću i nadamo se da će se neko konačno pozabaviti nama“, kaže Antonijević.

Kako je dodao, "na slučaju RTV Kragujevac se pokazalo da privatizacija medija nije uspela i da sistem ne radi".

Komentari (2)

ostavi komentar
sub

11.02.

2017.

anonymous [neregistrovani] u 17:16

Re: POGLDAJTE SE U SOPSTVENO OGLEDALO

Tužno je da Kragujevac nema svoj elektronski mediji,neću reći da je to RTK,ili neki drugi,ali u gradu u kome se začelo novinarstvo, ovo ne sme da se dogadja.Medjutim,čitam sada kako novinari (kojima kao kolega dajem podršku)ali ne mogu da ne primetim da sada nariču kako nisu primili devet plata,da se ne zna budućnost njih 60! Aman, kolege, pa u jednom danu u Zastavi je otpušteno 6000 radnika.Vi ste ćutali.U jednom danu je otpušteno 50 novinara i drugog osoblja lista Svetlost(od strane vlasti Verka Stevanovića), vi ste opet ćutali,šta više to ste podržali, jer vas je gradonačelnik Stevanović "uredjivao" i programski i novčano. Čuttali ste i kada je gradonačelnik Stevanbović prevario 1500 radnika fabrike automobila da po nalogu Dinkića(V.Stevanović bio njegov pajtaš,potredsednik URS_a) obečavši im da napuste fabriku,odu na Biro,a da će svi biti zaposleni uli u Fiatu,ili u kooperantskim fabrikama u ovom gradu. Vi ste ćutali.A sada dižete frku . Zloupotrebljavate ekrane i frekvenciju za privatne stvari, Vaš predsednik Sindikarta Andonović kupuje mikrofone i montažne uradjaje od firme za koju se navodno bori! Dakle, sve se vraća, sve se plaća! Zato mi je žao grada Kragujevca koji ovo nije zaslužio,Kragujevčana koji,takodje, ovo nisu zaslužili,a vas koji lijete sada suze - ne žalim,jer ste likovali kada je drugim vašim kolegama pričinjkvanao zlo.I iz oblasti novinarstva,ali i iz drugih profesija.Pa i oni imaju porodice, decu, supruge...Zato se pogledajte u ogledalo.

Odgovori
čet

09.02.

2017.

Hm... [neregistrovani] u 14:18

Hm...

Da li je moguće da ti jadni ljudi nemaju pojma kakav im je status i šta im je namenjeno? Gde žive, u staklenom balonu?

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi