Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Položen venac na spomenik Dimitriju Davidoviću u Smederevu
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

23. 10. 2009.

Položen venac na spomenik Dimitriju Davidoviću u Smederevu

U sklopu svečanog obeležavanja 220 godina od rođenja Dimitrija Davidovića danas je položen venac na spomenik ovog srpskog velikana u Smederevu.



U prisustvu učenika smederevske OŠ Dimitrije Davidović venac su položili Irena Kunić, pomoćnik gradonačelnika za informisanje i Bojan Teofilović, pomoćnik gradonačelnika za lokalnu samoupravu.

O životu i delu oca srpskog novinarstva, čiji se grob nalazi na Starom groblju u Smederevu, govorio je Tomislav Stevanović, direktor Istorijskog arhiva Smedrevo.

Događaj su pratili novinari JP Televizija Smederevo, TV Jerina, Radija Smederevo, lista Naš glas, Pres centra GU Smederevo, dopisnici Blica i Večernjih novosti.

Udruženje novinara Srbije osnovalo je Odbor za obeležavanje 220 godina rođenja Dimitrija Davidovića koji je osmislio i sproveo niz akcija i manifestacija tokom ove godine.

Više o aktivnostima Odbora UNS-a videti na http://www.uns.org.rs/sr-Cyrl-CS/content/dimitrije-davidovic/3564/%D0%B3%D0%BE%D0%B4%D0%B8%D0%BD%D0%B0-%D0%B4%D0%B8%D0%BC%D0%B8%D1%82%D1%80%D0%B8%D1%98%D0%B0-%D0%B4%D0%B0%D0%B2%D0%B8%D0%B4%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D1%9B%D0%B0.xhtml




Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi