Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Pretresan stan Ljiljane Bulatović-Medić
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

07. 12. 2009.

Pretresan stan Ljiljane Bulatović-Medić

Novinar i publicista Ljiljana Bulatović-Medić obavestila je UNS da su specijalne jedinice Uprave kriminalističke policije MUP Srbije, po nalogu Veća za ratne zločine Okružnog suda u Beogradu tokom vikenda pretresale njen stan. U okviru akcije traganja za jatacima Ratka Mladića, policija je zaplenila deo dokumentacije Ljiljane Bulatović-Medić i njenog supruga.

U pismu UNS-u, Bulatović-Medić tvrdi da su policajci popisali i privremeno oduzeli "moju i suprugovu radnu i ličnu, porodičnu dokumentaciju, koja seže još iz vremena najranije mladosti i 60-ih godina, kada sam počela svoj radni i politički vek". Gospođa Bulatović-Medić tvrdi da su zaplenjeni i njihovi mobilni telefoni i telefonski imenici, što smatra "pretnjom slobodi mog izražavanja i mišljenja".

"Iz moga stana zaplenjeno je deset velikih kartonskih kutija videokaseta, fotografija, knjiga, novina, dokumenata – na pregled u MUP Srbije... Čak i lična medicinska i radna dokumentacija moga supruga, koji je dijabetičar, pod insulinom. Upozoravam da je oduzimanjem mojih novinarskih zapisa i istraživanja ugrožen prvi novinarski zakon – zaštita izvora informisanja!
Što se tiče generala Ratka Mladića, sve moje aktivnosti, moji stavovi i saznanja bili su apsolutno javni i nalaze se u mojim knjigama", kaže gospođa Bulatović-Medić. Ona dodaje da su joj "službena lica pokazala naredbu da obave pretres”.

''U cilju pronalaženja Ratka Mladića, kao i tragova, fotografija, predmeta, spisa ili isprava, koji upućuju na boravak lica na navedenoj adresi, te ako se u toku pretresa pronađu računari ili druge elektronske memorije za čuvanje podataka, da se privremeno oduzmu radi uvida i kopiranja sadržaja''.

Ljiljana Bulatović je kategorična da ne zna gde se nalazi Ratko Mladić, i uverena je da je to jasno i nalogodavcima akcije pretresa njenog stana, u koje ubraja Rasima Ljajića i Vladimira Vukčevića. Napominje i da je delu pretresa prisustvovao i advokat Goran Petronijević.



Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi