Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Novinar koji traži podmlađivanje i akciju
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

01. 12. 2009.

Novinar koji traži podmlađivanje i akciju

Za novog predsednika Društva novinara Vojvodine izabran je novinar Radio-televizije Vojvodina Predrag Ćurčija. Izabran je na prvom tajnom glasanju ovog organizacionog oblika Udruženja novinara Srbije. Trudiće se da DNV podmladi, organizuje ga tako da koristi novinarima.

Predrag Ćurčija, rođen je 1960. godine u Subotici. Oženjen je, ima ćerku i sina. Srednju školu pravnog usmerenja završio je u Odžacima. Pravo je studirao u Novom Sadu.

Novinarstvom je počeo da se bavi honorarno u listu “Glas odžačke komune 1985. godine, a od 1986. do 2002. je u stalnom radnom odnosu u Radio Odžacima na poslovima novinara urednika. Sedam godina bio je i dopisnik “Večernjih novosti”.

Od 2002. do 2005. godine je bio glavni i odgovorni urednik Televizije Odžaci, prvog lokalnog elektronskog medija koji je proizvodio šest sati sopstvenog programa dnevno na četiri jezika. Na poziv tadašnjeg rukovodstva Televizije Novi Sad, prelazi u RTS, odnosno današnju Radio televiziju Vojvodine, gde je stalno zaposlen kao urednik dopisništva. Član je UNS-a 20 godina.

Do sada je više puta nagrađivan za novinarski rad: prva nagrada Radiodifuznih organizacija Vojvodine za dnevnu informativnu emisiju, treća nagrada u istoj kategoriji, treća nagrada Radiodifuzije Vojvodine za reportažu, Godišnja nagrada Društva novinara Vojvodine "Dimitrije Frušić" za dostignuća u televizijskom novinarstvu.

Voli da kaže da mu je ipak najveće priznanje odluka kolegijuma RTS-a da njegovom reportažom počne drugi Dnevnik u julu 2006. godine.

"Ako vaša reportaža, koja ima samo jednu novinarsku rečenicu, a govori o čoveku koji na HTV-u gleda priznanje svog krvnika i egzekutora, zaseni sve dnevno političke događaje i zasluži da njome počne centralna informativna emisija u Srbiji, onda je to priznanje da nešto dobro radite", kaže Ćurčija.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi