Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Novinarka Milica Ivanović napadnuta na radnom zadatku
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

05. 11. 2015.

Autor: Danilo Kocić Izvor: UNS

Novinarka Milica Ivanović napadnuta na radnom zadatku

Novinarka iz Leskovca Milica Ivanović danas je fizički napadnuta u krugu hladnjače „Porečje“ iz Vučja. Kako je objavljeno na portalu Jugmedia.info, čija je urednica Ivanovićeva, napao ju je i polomio fotoaparat rukovodilac hladnjače Goran Živković, zvani Đuka samo zato što je postavila pitanje o platama zaposlenih – objavljeno je na tom sajtu.

 

Napad se desio u prisustvu novinara  „Večernih novosti“ Igora Mitića koji je sprečio da dođe do većeg incidenta.

Ivanovićeva, dopisnica dnevnog lista „Blic“, “Alo“ i novinske agencija „Beta“, kao i urednica portala „Jugmedia“, zadobila je povredu ruke i doživela veliki stres.

„Za 30 godina svog rada prvi put sam se srela sa ovakvim vandalizmom, zapravo ničim izazvanim. Nisam ni znala da je Živković rukovodilac u hladnjači za čiji smo obilazak dobili dozvolu direktora fabrike „Porečje“. Sačekao nas je na ulazu i dok nas je vodio kroz prazne pogone, sve vreme je govorio da su novinari ovde nepotrebni jer su došli u vreme kada se bliži kraj „Porečja“. Kolega i ja smo više puta pokušavali da ublažimo njegov revolt, ali nam izgleda nije pošlo za rukom. U momentu kada sam ga zamolila da izjavi nešto za novine, misleći da je reč o radniku, a ne o direktoru, odgovorio je paljbom kojom je ponovo potencirao da novinari nisu tu potrebni. Kada sam ga drugi put, pokušavajući da smirim situaciju, pitala primaju li radnici plate, uhvatio me je za vrat naređujući mi da napustim fabrički krug. Reagovao je kolega pokušavajući da ga smiri, ali Živković me opet napao. Vukao me je za ruku, pretio, vređao, sve vreme pokušavajući da mi oduzme fotoaparat“, priča Ivanovićeva.

Na njen poziv policija je brzo stigla, posle čega je od svih vinovnika događaja uzela izjave.

Milica Ivanović je u međuvremenu potražila i pomoć lekara u vučjanskom Domu zdravlja.

 

 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi