Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Otpušteni štrajkači u RTV Sokobanja
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

05. 08. 2009.

Otpušteni štrajkači u RTV Sokobanja


Štrajk u Radio-televiziji Sokobanja, koji je počeo 11. maja ove godine, poslodavac je 28. jula okončao otpuštanjem štrajkača. Sedmoro zaposlenih, ujedno i članova Sindikata RTV Sokobanja "Nezavisnost" dobilo je otkaz.

Rešenja o prestanku radnog odnosa doneo je direktor Dragiša Milojević, a uručila Danijela Vuković, koja se predstavila kao ovlašćena od Upravnog odbora RTV Sokobanja kažu u Sindikatu.
Otpušteni radnici do kraja nedelje podneće tužbu za poništenje rešenja, a zatim i zahtev inspekciji rada da ih vrati na posao do okončanja sudskog postupka.

Predstavnici Sindikata ove medijske kuće smatraju da su otkazi još jedan u nizu protivzakonitih postupaka poslodavca da okonča štrajk, nakon pretnji, zastrašivanja, raznih ponuda i obećanja, i navode da je u tome naročito uporan bio direktor Milojević.

Takođe, navode da poslodavac nije prihvatio ni jedan predlog sporazuma o prekidu štrajka, koje je nudio Štrajkački odbor, a kojima je zahtevana isplata zarada u iznosima i rokovima predviđenim Kolektivnim ugovorom i ugovorima o radu, kao i otpočinjanje pregovora za produženje važenja postojećeg, odnosno zaključenje novog Kolektivnog ugovora u RTV Sokobanja.
I tokom štrajka je pokrenut sudski postupak u cilju zaštite prava zaposlenih, a štrajkači su se više puta obraćali Agenciji za privatizaciju, Inspekciji rada, RRA i svim drugim nadležnim institucijama.

RTV Sokobanja je prodata na aukciji novembra 2007.godine Snežani Otović iz Niša.
Zaposleni tvrde da nikada nisu upoznali vlasnicu firme i kažu da se kao ’’gazda’’ predstavljao i tokom štrajka pojavljivao Vidosav Vitko Radomirović – predsednik Upravnog odbora RTV Sokobanja a.d. Niš, vlasnik, direktor i glavni i odgovorni urednik RTV ’’Bel Ami’’ iz Niša, a kako su saznali i nevenčani suprug Snežane Otović, tajanstvene vlasnice jedine medijske kuće u Sokobanji.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi