Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Preminula Dragica Marković
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

14. 07. 2009.

Preminula Dragica Marković


Novinarka i profesorica Dragica Marković preminula je juče posle duže i teške bolesti.

Dragica Marković rođena je 1947. godine u Lovćencu u Bačkoj. Gimnaziju je završila u Srbobranu, a na grupi za južnoslovenske jezike Filozofskog fakulteta u Novom Sadu stekla zvanje magistra filologije i lingvistike. Kao urednica i novinarka radila je u TV K54, tv produkciji D.B.TRADE CO i Express Channel-u iz Bačke Topole.

Pisala je scenarije za dokumentarne filmove Don Kihot ravnice, Woman In Black, Ženske studije i istraživanja, O prof. dr Svenki Savić, scanarija za preko 100 emisija tv magazina Info B. Pratila je pet godina rad i pisala o Školi romologije, o smanjenju siromaštva u Srbiji, ljudskim pravima, rodnoj ravnopravnosti, priloge o deci bez roditelja, priloge iz oblasti umetnosti.

Radila je i kao nastavnik nemačkog i srpskog jezika i profesor književnosti u Gimnaziji u Vrbasu i objavila preko 20 stručnih i naučnih radova iz oblasti pedagogije, lingvistike, filologije i psiholingvistike.

Dragica Marković biće sahranjena danas u 16:00 sati na groblju u Feketiću.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi