Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Reagovanje Naših novina povodom Cvijanovih optužbi Kovačevića i Vučurevića
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

16. 05. 2013.

Reagovanje Naših novina povodom Cvijanovih optužbi Kovačevića i Vučurevića

Saopštenje Naših novina prenosimo u celosti.

Redakcija Naših novina obaveštava javnost da su se jutros oko 10 časova u Poenkareovoj ulici, nedaleko od sedišta redakcije, pojavili pamfleti kojima se teško vređaju direktor i glavni i odgovorni urednik našeg lista, Vuk Vučurević i Antonije Kovačević. Na pamfletima, koje su dve ženske osobe jutros delile i kačile na parkirane automobile, iznad fotografija Vučurevića i Kovačevića stoji naslov: "PAŽNjA! PEDOFILI!!!", a ispod potpis: "Molimo roditelje da ne dozvole ovoj dvojici da prilaze njihovoj deci! Najbolje ih odmah prijavite najbližoj stanici policije!"

 

Nedugo zatim pomenuti pamfleti pojavili su se i u Skupštini Srbije, gde ih je poslanicima i prisutnim novinarima delio Vladimir Cvijan, poslanik Srpske napredne stranke. On je na konferenciji za novinare izjavio da je podneo krivičnu prijavu za pedofiliju protiv direktora i urednika Naših novina. Obrazlažući razloge, Cvijan je naveo da su mu "čelnici lista pretili da će objaviti fotografiju njegovog šestogodišnjeg sina sa letovanja".

Redakcija Naših novina sa gnušanjem odbacuje ove optužbe gospodina Cvijana i traži od nadležnih u Skupštini Srbije da spreče poslanika SNS da dalje deli pamflete i iznosi notorne laži skrivajući se iza poslaničkog imuniteta.

A prava istina glasi ovako... Novinarka našeg lista Brankica Ristić juče je pozvala Vladimira Cvijana za komentar povodom fotografije sa njegovog letovanja u Dubaiju, koje smo pronašli na Fejsbuku. Ne sačekavši da čuje pitanje, Cvijan je počeo da joj preti i viče na nju, začinivši sve to bujicom najprostačkijih psovki, poručivši između ostalog da će "doći u redakciju i svima nam j...i mater" (?!) Kad je shvatio da je preterao, naprasno je svoj nastup pokušao da opravda izgovorom da zapravo "pokušava da zaštiti svoju suprugu i dete".

Iako mu je novinarka, a nešto kasnije i glavni urednik Antonije Kovačević, kome je takođe pretio, u više navrata ponovila da se tekst ne bavi njegovom suprugom i sinom i da nemamo nameru da objavljujemo njihove fotografije, Cvijan je uz psovke nastavio da ponavlja ničim izazvanu patetičnu priču o "zaštiti porodice".

Naše novine su jutros objavile tekst o pretnjama Vladimira Cvijana u kome se nigde ne pominju njegova supruga i sin, niti su objavljene njihove fotografije.

Redakcija Naših novina traži od državnih organa da nas zaštite od bahatog ponašanja, uvreda, pretnji i izmišljotina kojima smo izloženi od poslanika SNS. Takođe, tražimo od predsednika Srpske napredne stranke Aleksandra Vučića da opomene svog stranačkog kolegu da prestane sa napadima na naš list i da ne ugrožava bezbednost zaposlenih u Našim novinama. Na kraju, apelujemo na lekarsku službu Skupštine Srbije da pod hitno proveri psihičko stanje gospodina Cvijana jer najiskrenije sumnjamo da je ono ugroženo.

Redakcija Naših novina

Beograd, 16. maj 2013.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi