Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Kovačević: Optužbe Vladimira Cvijana su laži i izmišljotine
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

16. 05. 2013.

Kovačević: Optužbe Vladimira Cvijana su laži i izmišljotine

Izjavu glavnog i odgovornog urednika Naših novina Antonija Kovačevića povodom krivične prijave poslanika SNS Vladimira Cvijana protiv njega prenosimo u celosti.

Povodom najavljene krivične prijave poslanika SNS Vladimira Cvijana protiv direktora i glavnog urednika Naših novina i optužbi da su mu čelni ljudi ovog lista pretili da će objaviti fotografije njegovog šestogodišnjeg sina oglasio se glavni i odgovorni urednik Naših novina Antonije Kovačević.

"Pod punom materijalnom i krivčnom odgovornošću tvrdim da su sve izjave Vladimira Cvijana koje je uputio na adresu Naših novina, njenog direktora i glavnog urednika bezočne laži i izmišljotine.

 

Gospodin Cvijan tvrdi da smo mu pretili da ćemo objaviti fotografije njegovog šestogodišnjeg sina. LAŽE! U telefonskom razgovoru lično sam gospodinu Cvijanu saopštio da njegovo dete i supruga nisu i neće nikada biti predmet pisanja našeg lista, kao i da ne planiramo objavljivanje njihovih fotografija. To sam mu više puta ponovio u pauzama njegovih psovki i pretnji. DAKLE, LAŽOV!!!

Gospodin Cvijan nazvao je mene i mog kolegu 'pedofilima' deleći bljutave pamflete novinarima i poslanicima. Sve ovo uradio je u Skupštini, perfidno i smišljeno, znajuči da ga poslanički imunitet štiti od budalaština koje je izgovorio pod njenim svodom. Tako je, na njegovu žalost, posredno priznao i da stoji iza štampanja pomenutih plakata i njihovog deljenja na teritoriji čitavog Beograda. DAKLE, BEDNIK!

Gospodin Cvijan je, organizujući deljenje pomenutih pamfleta, povredio našu čast i dostojanstvo, što možda i možemo da mu oprostimo, ali je usput ugrozio naše živote, živote naših porodica, kao i živote svih zaposlenih u redakciji, zbog čega ćemo protiv njega u najskorijem roku podneti krivične prijave i tužiti ga nadležnom sudu.

Gospodina Cvijana pozivam da, kad dobije tužbu, ne koristi svoj poslanički imunitet već da hrabro i prkosno, kao to je delio pamflete po ulici, iza|e i pred sudom argumentuje svoje tvrdnje. Ukoliko to ne učini, redakcija Naših novina biće prinuđena da od Skupštine traži ukidanje njegovog imuniteta i izvođenje pred lice pravde", kaže glavni urednik Naših novina Antonije Kovačević i konstatuje da "današnje bolesne izjave i optužbe čoveka koji, nažalost, sedi i prima platu u srpskom parlamentu, osim što dokazuju tezu da hitno treba uvesti kao obavezan psihotest poslanika pre imenovanja na funkcije, pokazuju još nešto... Da su u Srbiji politika i političari iznad zakona, razuma, pameti i slobode!"

Kovačević još podseća da je ova redakcija prethodnih dana izložena stalnim pritiscima, a da je vrhunac bilo presretanje i legitimisanje direktora ovog lista Vuka Vučurevića od strane dve osobe sa službenim značkama BIA. Tom prilikom je Vučureviću od strane osoba koje su se predstavile kao agenti službe sugerisano da razmisli o uređivačkoj politici i pisanju Naših novina jer ono "direktno podriva državnu politiku". 

Gl. i odg. urednik
Antonije Kovačević

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi